Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. kovo 6 d.

Kovo 6 d.: susitikimas su grupe „Žalvarinis“ ir jų albumo „Einam tolyn“ pristatymas

Ekspresyvi folkroko grupė iš Vilniaus „Žalvarinis“ – viena žymiausių modernaus folkloro grupių Baltijos šalyse,  savo veiklą pradėjusi 2001 metais. „Žalvarinio“ pagoniškų dainų ir sutartinių aranžuotės žavi įvairiais stiliais – nuo lengvo iki sunkaus roko, įpinant bliuzo ir džiazo elementų. Pagrindiniu savo veiklos tikslu muzikantai nurodo siekį atgaivinti nykstančias lietuvių liaudies dainas, pateikti jas šiuolaikiškai ir patraukliai. Nacionalinė biblioteka „Žalvarinio“ grupės gerbėjams dovanoja susitikimą su muzikantais ir pristato ką tik pasirodžiusį jų albumą „Einam tolyn“.

Per šešiolika gyvavimo metų įrašyti šeši muzikos albumai, grota beveik visoje Lietuvoje, didžiausiuose  festivaliuose, dalyvauta koncertuose „Baltijos keliui“ atminti, Nepriklausomybės dienos minėjimuose Lietuvoje ir užsienyje. Grupė aistringų gerbėjų turi ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kinijoje, Austrijoje, Ukrainoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse, kuriose ne kartą koncertavo. „Žalvarinio“ muzika skamba filmų garso takeliuose, radijo stotyse, televizijoje, ir yra įtraukta į abiturientų muzikos egzamino klausimyną.

Šiemet vasario 16 d. grupė išleido naujausią dvigubą vinilo albumą „Einam tolyn“ ir to paties pavadinimo CD. Albumas skirtas atkurtos Lietuvos šimtmečiui paminėti. Susitikę klausysimės naujojo albumo dainų gyvo akustinio skambesio, žiūrėsime vaizdo klipus, kalbėsime, komentuosime ir pasitiksime artėjančią Kovo 11-ąją. Renginyje dalyvauja Robertas Semeniukas (vokalas, gitara), Sigita Jonynaitė-Būdienė (vokalas), Ineta Meduneckytė-Tamošiūnienė (vokalas).

Trumpai apie renginį

Data kovo 6 d.
Laikas 18.30 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“, „Youtube“http://zalvarinis.lt