Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 27 d.

Nacionalinį diktantą kviečiame rašyti Nacionalinėje bibliotekoje

Visus lietuvių kalbos puoselėtojus ir bendraminčius kviečiame dalyvauti 11-ajame Nacionalinio diktanto rašymo konkurse ir pasitikrinti lietuvių kalbos žinias. Konkurso organizatorių tikslas – skatinti žmones didžiuotis mus visus vienijančia kalba, o kartu ir savo valstybe. To paties siekia ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Nacionalinio diktanto konkurso partnerė.

Plunksnas aštrinsime jau šį penktadienį, kovo 2 d., 11 val. Diktantą kviesime rašyti Nacionalinės bibliotekos Konferencijų salėje (V a.), galinčioje priimti daugiau nei 100 dalyvių. Mes pasirūpinsime sėdima vieta, tačiau prašome atsinešti kokį nors daiktą kietu paviršiumi (segtuvą ar knygą), ant kurio galėtumėte rašyti. Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu.

Apie Nacionalinį diktantą:

  • Diktanto tekstai rengiami bendradarbiaujant su Valstybine lietuvių kalbos komisija.
  • Dalyviai varžysis raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo ir raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.
  • Ant lapo, kuriame rašomas diktantas, privalu užrašyti savo vardą, pavardę, mokyklą (jei esate moksleivis) ar įmonę (jei dalyvaujate kaip įmonės atstovas), adresą, telefoną ir el. pašto adresą.
  • Asmenys, dalyvausiantys diktanto finale, apie tai bus informuoti asmeniškai.
  • Nacionalinio diktanto konkurse negali dalyvauti lituanistai.
  • Diktanto tekstas bus paskelbtas kovo 5 dieną svetainėse www.diktantas.lt; www.delfi.lt ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).
  • Dėmesio: dėl didelio dalyvaujančiųjų skaičiaus į finalą atrenkami tik geriausi darbai – mokytojų komisija darbus tikrina tik iki 5–6 klaidos. Todėl parašius rekomenduojame pasilikti savo teksto kopiją (pvz., nusifotografuokite tekstą telefonu) ir vėliau savarankiškai pasitikrinti, kaip jums sekėsi.
  • Finalas, kurį tiesiogiai transliuos LRT Kultūros kanalas, vyks balandžio mėnesį.

Nacionalinio diktanto konkurso globėja – Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Didžiuokimės sava kalba – viena seniausių pasaulyje!

Trumpai apie renginį

Data Kovo 2 d.
Laikas 11 val.
Trukmė   1 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“