Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. kovo 20 d.

Kovo 20 d.: vakaras, skirtas vertėjos E. Stravinskienės 90-osioms gimimo metinėms

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia visus į literatūros vakarą, kuriame bus prisimintas žymios vertėjos, redaktorės Eugenijos Stravinskienės gyvenimo kelias ir veikla. E. Stravinskienė tituluojama kaip pirmoji švedų literatūros vertėja Lietuvoje. Jos biografijoje – apie 50 vertimų ne tik iš švedų, bet ir iš norvegų, rusų kalbų. Būtent jos dėka mūsų vaikai gali lietuviškai skaityti Astridos Lindgren, Selmos Lagerliof, Marijos Gripės knygeles, o mes, suaugusieji, – pasaulinės klasikos, XX a. aukso fondo kūrinius. E. Stravinskienės indėlis į verstinės literatūros kokybę ir sklaidą Lietuvoje neabejotinai svarus.

Vakare, kuris skiriamas E. Stravinskienės 90-osioms gimimo metinėms paminėti, prisiminimais dalysis jos dukra Eglė Bloznelienė, kolegės vertėjos Bronė Balčienė, Irena Balčiūnienė, Diana Bučiūtė. Taip pat bus skaitomos ištraukos iš E. Stravinskienės verstų kūrinių, skambės muzika.

Renginį remia Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius.

Trumpai apie renginį

Data kovo 20 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Renginio organizatoriai Lietuvos nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius