Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. kovo 27 d.

Kovo 27 d.: aktyviausių Lietuvos bendruomenių lyderių apdovanojimai

Kviečiame dalyvauti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančiame nacionalinės bendruomenių sutelktumo programos „Socialinis sufleris“ poveikio tyrimo pristatyme visuomenei ir aktyviausių bendruomenių lyderių apdovanojimų iškilmėse. Šventės metu apžvelgsime jaunimo iš 10-ies Lietuvos savivaldybių įgyvendintas savanoriškas pilietines iniciatyvas ir pasidžiaugsime pasiektais rezultatais. Taip pat bus galima susipažinti su programos poveikio tyrimo rezultatais, užduoti klausimus, atrasti, kaip skatinti iniciatyvumą savo bendruomenėje.

„Gerieji pokyčiai prasideda nuo mūsų pačių.  Dažnai bendruomenėse yra laukiama iniciatyvos iš šalies, kad kažkas ateis ir situaciją pakeis. Iš tikrųjų didelė dalis sprendimų gali būti įgyvendinta mūsų pačių iniciatyva, tereikia patikėti savo jėgomis, atrasti vienam kito stiprybes ir imtis veiklos. Kelias atsiranda, kai pradedi eiti“, – sako bendruomenių sutelktumo didinimo programos „Socialinis sufleris“ organizatoriai.

Šis projektas vyksta nuo 2017 metų. Programa entuziastingai įgyvendinta 10-yje Lietuvos savivaldybių. Į jos veiklą jau įsitraukė daugiau nei 1000 jaunų žmonių. Tai savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriai, bibliotekų darbuotojai, kitų specialybių atstovai, dirbantys su jaunimu. 

„Socialinio suflerio“ programos veikla  padeda bendruomenėms akyliau pažvelgti į savo aplinką ir imtis pokyčių, sudaro galimybes bendruomenėms tapti artimesnėms, labiau bendradarbiaujančioms. Ypatingas dėmesys kreipiamas į jaunų žmonių įsitraukimą, skirtingų kartų bendravimą. Bendruomenės nariai, vykdydami bendras veiklas, būna labiau užjaučiantys, linkę vieni kitiems padėti, o pati bendruomenė – labiau bendradarbiaujanti, bendraujanti, iniciatyvesnė, pozityvesnė, socialiai atsparesnė.

Renginio dalyviams koncertuos atlikėjas, dainų ir muzikos autorius, prodiuseris, visuomenės veikėjas ir aktyvistas Jurgis Didžiulis.

Trumpai apie renginį

Data kovo 27 d.
Laikas 10 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneris Jaunimo asmeninio tobulėjimo centras; www.jatc.lt/socialinis-sufleris
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“