Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. kovo 19 d.

Populiarūs elektroniniai kultūros žurnalai

„Early Music“, „Advertising & Society“, „American Journal of Philology“, „Journal of World History“, „Cinema Journal“ – tai tik keletas pernai dažniau vartytų kultūros ir visuomenės studijų elektroninių leidinių iš viso teksto mokslinių žurnalų duomenų bazės „Project MUSE“. Tai pirmaujanti humanitarinių ir socialinių mokslų skaitmeninio turinio teikėja pasaulyje. Rašote disertaciją, magistro ar bakalauro darbą? Jums svarbios humanitarinių ir socialinių mokslų pasaulio aktualijos ar specifinės problemos? Kviečiame skaityti, tyrinėti ir naudotis „Project MUSE“ ištekliais. Tai populiarus patikimos informacijos šaltinis pasaulio mokslininkų bendruomenėse.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka šią duomenų bazę Lietuvoje prenumeruoja vienintelė. Bazės paketą sudaro 223 recenzuojami mokslinio turinio ir mokslo populiarinimo žurnalai, skirti pasaulio literatūros, muzikos, teatro, kino, vaizduojamojo meno, folkloro, istorijos, filosofijos, religijos, lyčių, teisės, ekonomikos studijoms ir kitoms sritims. Čia rasite ir tokių Lietuvoje rečiau tyrinėjamos tematikos žurnalų kaip „Asian Theatre Journal“, „Computer Music Journal“, „Journal of Feminist Studies in Religion“, „Journal of the History of Sexuality“, „Modern Judaism“ ir kitų. Visas žurnalų sąrašas – čia.

Šią ir kitas Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas užsienio duomenų bazes rasite bibliotekos interneto svetainėje pasirinkę nuorodą ATRADIMAI > Duomenų bazės > Užsienio. Norėdami jomis naudotis ne bibliotekoje, turite būti Nacionalinės bibliotekos skaitytojas. Daugiau informacijos apie prenumeruojamas užsienio duomenų bazes virtualiems vartotojams rasite čia.