Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. kovo 27 d.

Projekto „Inovatoriai ir ugdytojai bibliotekose“ rezultatų pristatymas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje kovo 23 d. vyko projekto „Inovatoriai ir ugdytojai bibliotekose“ patirties pasidalijimo seminaras. Projekto siekis – sukurti edukacinę sistemą vietinėms kultūros įstaigoms, padėsiančią efektyviai mokytis suaugusiesiems. Seminare dalyvavo 30 bibliotekininkų iš visos Lietuvos apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų.

Pirmoje seminaro dalyje buvo pristatyti projekto rezultatai – tai atlikto tyrimo ataskaita, daugiakultūrės, inovatyvios ir kūrybiškos bibliotekos modelis, edukacinė medžiaga ir mokomieji scenarijai. Antroje dalyje vyko praktiniai užsiėmimai trimis temomis, kuriomis ir siūloma, vykdant šį projektą, plėsti bibliotekos veiklas – daugiakultūriškumo, socialinių inovacijų ir kūrybiškumo srityse. Praktiniams užsiėmimams vadovavo projekto komandos narės iš Nacionalinės bibliotekos: projekto vadovė Ieva Gumuliauskaitė, projekto tyrėjos Alma Masevičienė ir Roberta Šurkutė.

Trejų metų trukmės projektas eina į pabaigą. 2015 m. rugsėjo mėnesį prasidėjęs, projektas baigsis šiemet rugpjūčio 31 dieną. Šiuo metu baigiami apibendrinti projekto rezultatai, atliekami vertimai, maketavimo darbai, vyksta sklaidos renginiai.

Projektą įgyvendina Lenkijos informacinės visuomenės plėtros fondas kartu su partneriais iš Lietuvos (Nacionalinė biblioteka), Latvijos (Kultūros informacijos sistemų centras), Norvegijos (Oplano regiono biblioteka) ir Olandijos (Skaitymo ir rašymo fondas). Projektą finansuoja Europos Sąjungos programa „Erasmus +“.

Daugiau apie projektą ›

Logotipas