Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 10 d.

Balandžio 10 d.: knygos „Visa tiesa apie gyvūnus“ sutiktuvės

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į susitikimą su ornitologu, gamtos fotografu, verslininku ir knygų autoriumi Mariumi Čepuliu. Autorius plačiajai visuomenei pristatys savo naują interaktyvią knygą vaikams ir suaugusiesiems „Visa tiesa apie gyvūnus“, kurią 2018 metais išleido leidykla „Nieko rimto“. Tai jau antroji jo knyga apie gyvosios gamtos gyventojus.

M. Čepulis pasistengė, kad naują knygą būtų nenuobodu skaityti bet kokio amžiaus žmogui – tai smagūs gyvūnų pokalbiai. Nuo auslindos iki briedžio, nuo kiškio iki gulbės – kiekvienas gauna progą demaskuoti žmonių apie juos prikurtus mitus, pasipasakoti apie mėgstamiausius skanėstus, poravimosi ir žiemojimo įpročius. Vaizdingi monologai prajuokins, suteiks žinių ir paskatins naujomis akimis pažvelgti į mus supančią gamtą. Linksmus gyvūnų pasakojimus dar labiau pagyvina paties knygos autoriaus nuotraukos ir dailininko Edgaro Strauko iliustracijos. Turinį papildo atgyjančios E. Strauko iliustracijos išmaniųjų įrenginių programėlėje „Visa tiesa apie gyvūnus“.

M. Čepulio knyga – puiki proga susipažinti su miškų ir laukų gyventojais iš arčiau. Tam, kad pamatę parke mažą voverytę, galėtume pažvelgti į ją visai kitu žvilgsniu. Na ir tam, kad mažas voriukas ar iš pažiūros toks piktas vilkas nebeatrodytų labai baisūs. Kad sužinotume, kaip kalbasi stirnos. Kodėl nereikia taip stipriai pykti ant naktį prie ausies zvimbiančio uodo ir kodėl rupūžei tenka vyrą ant kupros nešioti. Ir net kokia yra gandrų nuomonė apie vaikų nešimą žmonėms ir kieno vaikai – didžiausi lepūnėliai. Atsakymus galite išgirsti iš paties autoriaus arba, žinoma, perskaityti jo naujoje knygoje.

Pora ištraukų iš knygos „Visa tiesa apie gyvūnus“.

Gražuolio danieliaus monologas:

„Pala, turiu paraugėt. Ne, neprisirijau aš nieko, tiesiog mano balsas toks. Mūsų giminė išvis labai skirtingai šneka: stirna loja, taurusis elnias baubia, briedis stena, inkščia, dėmėtasis elnias švilpia, o aš raugėju ir kosėju. Žinoma, mano balsas nėra toks galingas kaip elnio ir visas miškas nuo jo neskamba, bet per patį vestuvių įkarštį neblogai patriukšmauju. Dabar štai pagalvojau, kaip atrodytų, jei tu savo patelei visą naktį raugėtum į ausį?“

Briedžio nerimas:

„Tai aš briedis ar elnias? Jūs, baltai, apsispręskit vieną dieną. Vaikštau sau Biržų girioj ir esu briedis, perbrendu per Nemunėlį ir op op – jau elnias. Sutarkim, kad esu briedis. Ir nemaišykit su tuo elniu. Aš didesnis, mano ragai gražesni ir jie neauga kaip koks krūmas, o solidžiai į šonus. Turiu barzdą ir mano damos barzdotos (tik nepavydėkit). Mano kojos baltos (jei švarios), kailis gražiai tamsiai pilkas, o ne kažkoks rudas kaip š...švendras.“

Ateikite, bus labai smagu.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 10 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“