Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 11 d.

Balandžio 11 d.: knygos „Pušis, kuri juokėsi“ pristatymas

Kęstučio Šapokos apsakymų romaną „Pušis, kuri juokėsi“ leidykla „Kitos knygos“ išleido 2018 m. vasario mėnesį. Knyga visai šviežia, gal dar nedaugelio skaityta, tačiau plintanti kaip pavojingas virusas. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į knygos pristatymą ir susitikimą su jos autoriumi Nacionalinės bibliotekos darbuotoju, humanitarinių mokslų daktaru K. Šapoka.

Knygos dėmesio centre – apytikriai 1993–1996 metų Vilnius, vilnietiškas žemesniųjų socialinių sluoksnių žargonas ir ano meto postsovietinė „nuoga tikrovė“. Joje kapanojasi, bet dažniau tiesiog plaukia pasroviui keli jaunuoliai.

Kodėl knygai pasirinktas žinomo Justino Marcinkevičiaus kūrinio pavadinimas? Kodėl kitų dviejų skyrių pavadinimai tokie pat kaip žinomų kūrinių – Juozo Baltušio „Parduotos vasaros“ ir Nikolajaus Ostrovskio „Kaip grūdinosi plienas“? Ogi todėl, kad, pasak K. Šapokos, jo knygos personažų duobėtame gyvenimo kely buvo ir pušis, kuri juokėsi, buvo ir parduotos vasaros, ir tikrai „grūdinosi plienas“.

Renginyje dalyvaus literatūrologė Virginija Cibarauskė, poetas, rašytojas, politologas Arūnas Spraunius, istorikas Aurimas Švedas, knygos autorius Kęstutis Šapoka.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 11 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1.30 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“