Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 5 d.

Balandžio 5 d.: operos mėgėjų klubo vakaras „In memoriam Virgilijui Noreikai“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Operos mėgėjų klubas kviečia dar kartą prisiminti ir pagerbti Virgilijų Noreiką ­– legendinį lietuvių operos solistą, kurio meninės, kūrybinės ir pedagoginės veiklos pervertinti neįmanoma. Tai, ką šis žmogus sukūrė Lietuvos operos scenoje, tebežavi ir stulbina jo talento gerbėjus, net ir pasaulinio operos meno kontekste.

 Virgilijus Noreika buvo vienas garsiausių Lietuvos operos solistų, Lietuvos nacionalinės ir kultūrinės meno premijos laureatas. Dainininkas sukūrė daugiau kaip 50 vaidmenų lietuvių ir užsienio kompozitorių operose, surengė daugiau kaip 700 solinių koncertų. Jis koncertavo su Lietuvos ir užsienio šalių orkestrais, gastroliavo daugiau nei dviejose dešimtyse šalių įvairiuose žemynuose.

Renginyje klausytojai  girdės  ištraukas iš V. Noreikos koncertų po Lietuvą. Vakare dalyvaus muzikologė Živilė Ramoškaitė. Renginį ves dr. Rimgaudas Kazakevičius, Operos mėgėjų klubo įkūrėjas.

Kviečiame kartu paminėti įspūdingo balso tenoro V. Noreikos atminimą.

 Operos mėgėjų klubas egzistuoja jau vienuolika metų. Ankstesniais metais muzikos vakarai buvo rengiami Vilniaus universiteto Didžiojoje auditorijoje. Per aktyvios veiklos dešimtmetį susibūrė itin didelis klasikinės muzikos mėgėjų būrys. Klube jau daugiau kaip 100 narių: medikų, kultūros ir meno darbuotojų, kitų specialybių žmonių. Atsinaujinus Nacionalinei bibliotekai, operos mėgėjai draugišką erdvę savo susibūrimams rado bibliotekoje.

Trumpai apie renginį

Data
balandžio 5 d.
Laikas
18.30 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
socialiniame tinkle „Facebook“