Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 10 d.

Balandžio 10–30 d.: Lietuvos mokinių fotografijų paroda

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse eksponuojami Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro rengiamo mokinių fotografijų konkurso geriausieji darbai. Šiuo kasmet vykstančiu konkursu siekiama populiarinti fotografiją kaip jaunimo saviraiškos priemonę ir ugdyti mokinių kūrybinius gebėjimus.

Ilgametes tradicijas turinčiame konkurse dalyvauja ne tik įvairių fotografijos būrelių, studijų, klubų auklėtiniai, bet ir savarankiškai dirbantys autoriai. Konkurso geografija apima visą Lietuvą – tarp konkurso dalyvių ir kaimų, mažų miestelių, ir didžiųjų miestų mokiniai.

2017 metų konkursui „Atkurtai Lietuvai – 100“ mokiniai buvo kviečiami siųsti įvairaus žanro fotografijas, skirtas šalies istorijos ženklams, simboliams, kovai už laisvę ir kitiems politiniams įvykiams, istoriškai ir politiškai svarbioms šalies ir pasaulio asmenybėms; taip pat fotografijas, skatinančias pažinti Lietuvą, jos gamtą, architektūrą, meno, mokslo, kitų sričių laimėjimus, kurti ciklus, fiksuojančius šalies, miestų, miestelių, kaimų, šeimų istorijų kaitą.  

Iš viso 134 autoriai pateikė 1 245 įvairių žanrų darbus: portretus, socialinės ir gatvės fotografijas, fotoreportažus, natiurmortus, gamtos ir eksperimentines fotografijas. Jas vertino Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariai: Vėtrė Antanavičiūtė-Meškauskienė, Alvydas Lukys ir Stanislovas Žvirgždas. Parodoje atsiskleidžia mokinių kūrybos tendencijos, jų meniniai gebėjimai, estetinė pajauta, požiūris į juos supančią aplinką, aktualias šiandienos problemas ir socialinius reiškinius.

Kviečiame aplankyti parodą ir susipažinti su geriausiomis moksleivių konkurso nuotraukomis.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 10–30 d.
Laikas bibliotekos darbo valandomis
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Organizuoja Nacionalinė biblioteka, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos    Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro tinklalapyje
socialiniame tinkle „Facebook“