Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 24 d.

Balandžio 24 d.: svečiuose – trilogijos „Ratas“, „Ugnis“, „Raktas“ autoriai

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankysis populiarių romanų paaugliams ir jaunimui autorių duetas iš Švedijos – Sara Elfgren ir Matsas Strandbergas. Svečiai susitiks su jų kūryba besidominčiais mūsų šalies moksleiviais ir knygų tinklaraštininkais.

S. Efgren ir M. Strandbergas Lietuvoje žinomi kaip paauglių pamėgtos trilogijos „Ratas“, „Ugnis“ ir „Raktas“ bendraautoriai. Šioje trilogijoje, jau spėjusioje išpopuliarėti daugelyje šalių, netrūksta psichologinių dramų, paaugliško gyvenimo atšvaitų, nuotykių ir net siaubo literatūros elementų.

„Ratas“, „Ugnis“, „Raktas“ – fantastinė nuotykių trilogija apie šešias mažai ką bendra turinčias moksleives iš to paties nedidelio miestelio mokyklos. Kiekviena iš jų kovoja su savo problemomis, kompleksais ir viduje kunkuliuojančiomis jausmų audromis. Tačiau jų gyvenimas netikėtai susipina, kai mokykloje pradeda dėtis keisti ir net kraupūs dalykai. Jos ima sapnuoti keistus sapnus ir pajunta, kad kažkas gali įsibrauti į jų mintis ir priversti besąlygiškai paklusti... Merginos stoja į kovą su blogio jėgomis.

Renginį, kuriame dalyvaus S. Elfgren ir M. Strandbergas, ves vertėja iš anglų ir švedų kalbų Elžbieta Kmitaitė. Pokalbis vyks anglų kalba, klausimus bus galima užduoti ir lietuviškai.

Šis Švedijos rašytojų vizitas Lietuvoje yra projekto „Šiaurės šalių rašytojų viešnagės Baltijos šalyse“ dalis. 

Trumpai apie renginį

Data balandžio 24 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Nacionalinė biblioteka
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“