Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 13 d.

Interviu su architektūros studijos „2XJ“ architektu Jokūbu Jurgeliu

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, atgimusi 2016 metų rugsėjį ir tapusi nauju ir moderniu traukos centru Lietuvoje, už savo interjero sprendimus jau yra sulaukusi architektūros profesionalų pripažinimo ir nacionaliniu, ir pasauliniu lygmeniu.

Primename, kad Nacionalinės bibliotekos projektas pripažintas geriausiu viešuoju interjeru konkursuose „Mano erdvė 2017“ ir „Geras dizainas“. Konkurse „Lietuvos metų gaminys 2016“ bibliotekos rekonstrukcija įvertinta aukso medaliu, o šių metų pradžioje rekonstruotos bibliotekos erdvės sulaukė naujų tarptautinės architektų gildijos įvertinimų. Šį kartą architektūros studijos „2XJ“ sukurtas bibliotekos interjeras prestižiniuose apdovanojimuose Kinijoje buvo atrinktas tarp penkių geriausiųjų 2017 metų visuomeninių projektų pasaulyje. Po skambiu architektūros studijos „2XJ“  pavadinimu slypi ambicingų kūrėjų komanda: Jokūbas Jurgelis, Laimis Valančiūnas ir Jurga Marcinauskaitė. Už jų kūrybinius sprendimus, pritaikytus įvairioms intelektinėms veikloms, yra dėkingi ne tik modernios ir patogios bibliotekos erdvės lankytojai, bet ir darbuotojai.

Nacionalinės bibliotekos interjero projektu ir jo kūrėjais domisi autoritetingi vietiniai ir tarptautiniai architektūros bei turizmo leidiniai, mokslo ir tyrimų institucijos. Pristatome žurnalo „Statyba ir architektūra“ (2018/2) parengtą interviu su architektūros studijos „2XJ“ architektu Jokūbu Jurgeliu.

Malonaus skaitymo.