Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 24 d.

Balandžio 24 d.: kviečiame diskutuoti tema „Dviguba pilietybė: misija (ne)įmanoma?“

„Globalios Lietuvos lyderiai“ kartu su advokatų kontora TRINITI kviečia diskutuoti itin aktualia dvigubos pilietybės tema. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje klausime, kam išties reikalinga dviguba pilietybė, kokias pareigas ji suteikia kartu su privilegijomis, aiškinsimės, ar po dvigubos pilietybės siekiu slypi tik meilė valstybei, ar ir asmeniniai interesai.

Moderatorius Linas Sabaliauskas diskusiją plėtos su šia tema artimai susidūrusiais prelegentais: Rimvydu Baltaduoniu, PLB ir Seimo Komisijos pirmininko pavaduotoju, įsitikinusiu, kad Lietuvos gyventojų mobilumas – natūralus globalaus pasaulio reiškinys, o dviguba pilietybė paskatintų neprarasti ryšių su gimtąja šalimi. DELFI politikos aktualijų žurnalistas Mindaugas Jackevičius, dvigubos pilietybės tema kalbinęs daugybę aktyviausių pasaulio lietuvių, papildys diskusiją savo įžvalgomis, o Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos pirmininkas Vladas Oleinikovas dalinsis pastebėjimais, kodėl, jo manymu, jauniems žmonėms tai ypač svarbi tema, nepamiršdamas akcentuoti, kad dviguba pilietybė neturėtų likti tik simboliniu gestu, bet ir tapti savotišku priminimu apie pareigas savo šaliai. Tuo tarpu Dr. Urtė Neniškytė, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro neuromokslininkė, pasidalins savo asmenine patirtimi, kodėl nusprendė grįžti į Lietuvą, ir kokį svarbų indėlį į šalies gerovę gali atnešti užsienyje patirties pasisėmę profesionalai.

Po diskusijos žiūrovai turės progą užduoti aktualių klausimų prelegentams, o negalintys atvykti, galės stebėti tiesioginę transliaciją LRT.lt portale.  

Trumpai apie renginį

Data balandžio 24 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas būtina registracija ›
Trukmė 2 val.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“