Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 4 d.

Gegužės 4 d.: diskusija „Stiprių moterų istorijos“

Leidykla „Baltos lankos“ ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pristato sukrečiančią Nadios Murad knygą „Paskutinė mergina. Mano nelaisvės ir kovos su „Islamo valstybe“ istorija“.

2014 m. „Islamo valstybė“ užpuolė kaimelį šiaurės Irake ir 21 metų moksleivės Nadios Murad gyvenimas sudužo į šipulius. ISIS kareiviai žudė vyrus, kurie nesutiko atsiversti į islamą, ir moteris, kurios buvo per senos tapti sekso vergėmis. Nadios motiną ir šešis brolius taip pat nužudė, o ji pati buvo parduota į „Islamo valstybės“ sekso vergiją. Mergina buvo laikoma nelaisvėje, mušama ir prievartaujama, tačiau galiausiai jai pavyko pabėgti ir išsigelbėti. Nadia Murad ne tik išgyveno. Ji šiandien yra garsi moterų užtarėja, Nobelio taikos premijos nominantė, Jungtinių Tautų geros valios ambasadorė.

Per knygos pristatymą Nacionalinėje bibliotekoje vyks diskusija „Stiprių moterų istorijos“. Ji prie vieno stalo pakvies tris neeilines moteris: Lietuvos kariuomenės majorę, tarnavusią misijoje Irake, šiuo metu Lietuvoje nuo negandų užuovėją radusią irakietę ir žinomą Lietuvos moterų teisių gynėją.

Istorijas pasakos: Rasa Kavaliauskaitė, NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje medicinos karininkė majorė, dalyvavusi Lietuvos kariuomenės misijoje Irake; Rita Tamur, irakietė, dirbusi su humanitarinėmis organizacijomis savo šalyje; šiuo metu ji studijuoja LCC tarptautiniame universitete Klaipėdoje, už savo akademinius pasiekimus gauna visą stipendiją; Neringa Rekašiūtė, fotografė, feministinės platformos „Moterys kalba“ įkūrėja, fotoreportažu atskleidusi nematomą musulmoniškos šalies – Irano – pusę.

Renginį ves žurnalistė, televizijos laidų vedėja Daiva Žeimytė.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 4 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“