Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 3 d.

Gegužės 3 d.: vektorinės tapybos darbų parodos „Aš esu“ atidarymas

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia į parodą, kurioje jus pasitiks mokinių, turinčių specialiųjų poreikių, darbai, kurti net penkerius metus. Tai informacinių technologijų ir vaikų fantazijos jungties rezultatas – unikalūs kompiuterinės tapybos darbai. Šių darbų autoriai lanko neformaliojo vaikų švietimo vektorinio (kompiuterinio) piešimo ir fotografijos pagrindų būrelį, kuriam vadovauja mokytojas Valdas Kančauskas. Visi būrelio mokiniai mokosi Kelmės specialiojoje mokykloje.

„Mokydamas vektorinės tapybos siekiu atskleisti, kad vaikai, turintys didelę ir labai didelę protinę ar fizinę negalią, savo meniniais gabumais, jų raiška gali lenkti ne vieną. Jie geba kurti grožį, ir aš  noriu tai parodyti kuo daugiau žmonių. Kiekvienas jų darbas kupinas, šilumos, tikrumo ir meilės“, – pasakojo mokytojas V. Kančauskas.

Tai nepaprasto kruopštumo, ištvermės ir kantrybės reikalaujantys darbai. Kai kurie meniniai kūriniai atlikti taškavimo technika – piešiniai sukurti ranka dedant šimtus tūkstančių suderintų spalvų taškų. Vieną paveikslą vaikai piešia 20 ir daugiau valandų. Tai procesas, besitęsiantis ne vieną mėnesį. Tapymo įrankiai ir technika – identiška realaus tapymo įrankiams ir technikai, tik kūriniai atlikti kompiuteriu, naudojant kompiuterinę pelę. Visi šie vektorinio tapymo darbai yra sukurti negalią turinčių 5–10 klasių vaikų ir tai yra mažas žygdarbis, kurį, tikimės, įvertins ir parodos lankytojai.

Parodos atidarymas vyks gegužės 3 d. atrijuje, V aukšte. Nuo gegužės 4 d. iki 27 d. darbai bus eksponuojami Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse.

Parodos, kuri skiriama Lietuvos šimtmečiui paminėti, atidaryme dalyvaus Vilniaus specialiųjų mokyklų mokiniai ir parodos darbų autoriai. Per atitarymą ekspozicijos erdvę apšvies šviesų meistras Arvydas Buinauskas kartu su AB „Light“ komanda. Taip pat bus demonstruojamas 3 minučių filmas, pasakojantis, kaip gimė vektorinės tapybos darbai.

Kviečiame apsilankyti.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 3 d.
Laikas 11 val. 
Vieta atrijus, V a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“