Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 11 d.

Gegužės 11–12 d.: tarptautinio teatro festivalio LABAS renginiai Nacionalinėje bibliotekoje

Ketvirtą kartą Lietuvoje vyksta tarptautinis teatro festivalis kūdikiams ir vaikams LABAS. Profesionalios trupės ir atskiri menininkai iš 8 šalių (Airijos, Vokietijos, Kroatijos, Danijos, Flandrijos, Graikijos, Latvijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Lietuvos) pristatys daugiau nei 20 spektaklių ir kūrybinių renginių. Festivalio atidarymas vyks gegužės 6 d. Valstybės pažinimo centre Vilniuje, o uždarymo renginiai gegužės 11–12 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos erdvėse.

Šių metų tema – pilietiškumas. Kokio amžiaus būdami suprantame, kas esame? Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus eksponuojama Vaiko teisių į meną ir kultūrą chartija, pirmą kartą išversta į lietuvių kalbą. Spektakliuose ir kituose renginiuose bandysime atsakyti į klausimą – nuo kada save suvokiame kaip pilietį, ką reiškia būti piliečiu net ir pačiame jauniausiame amžiuje.

Festivalyje aktyviai dalyvauja ir Lietuvos kūrėjai, kuriantys kūdikiams ir vaikams: teatras „Teatriukas“, „Labaiteatras“, Vitalijaus ir Nijolės Mazūrų „Paršiuko Ikaro teatras“, Kristinos Savickytės-Damanskienės studija „Šilkaus pupa“ ir bendras Lietuvos ir Airijos projektas „Trolių pasakos“.

Renginiai nemokami, tačiau būtina registruotis Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., nurodant tikslų renginio pavadinimą, laiką ir vaikų amžių.

Visa festivalio LABAS programa ›


Festivalio LABAS programa Nacionalinėje bibliotekoje

Gegužės 11 d. 10 val. ir 11.30 val. – „o.N.e.V“ teatro (Vokietija) spektaklis ITSY BITSY – Konferencijų salė, V a. (2+ m.)

Vizualinis neverbalinis spektaklis apie kūrybiškumą ir vaizduotę. Itsy Bitsy – besikeičiantis buvimas. Jis kvėpuoja, švilpauja, kikena, skleidžia garsus. Jis šoka, stovi ant vienos kojos, mirksi. Ir tai dar ne viskas – Itsy Bitsy gali būti apžiūrinėjamas, pastebimas ir laimimas!

Skirtas šeimoms su vyresniais nei dvejų metų amžiaus vaikais.
Trukmė 25 minutės.


Gegužės 11 d. 10.30 val. – Vitalijaus ir Nijolės Mazūrų teatro spektaklis „Paršiukas Ikaras“ – Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Renginių kambarys, I a. (3–5 m.)

Klasikinė pasaka „Trys paršiukai“ apie tai, kaip trys paršiukai sau namus statė. Apie bendrystę ir stiprybę, būnant drauge.

Vaikų ir jaunimo literatūros departamente gegužės 11–12 d. taip pat bus eksponuojama Vaiko teisių į meną chartija.


Gegužės 12 d. 10 val. – „Labaiteatras“ (Lietuva) spektaklis „Kas čia?“ – Renginių erdvė, III a. (0–2 m.)

Ugdomasis spektaklis vaikams nuo 0 iki 2 metų. Vieną dieną pabundi ir pamatai pasaulį kitomis akimis. Ir supranti, kad viskas – labai įdomu! Imi tyrinėti, bandai suvokti save ir įminti supančio pasaulio paslaptį.


Gegužės 12 d. 11 val. – „Puna Kuca“ (Kroatija) teatro spektaklis „Garsų miškas“ – Meno erdvė, V a. (3+ m.)

Interaktyvus spektaklis apie svarbiausius muzikos dalykus – garsą, ritmą, tempą, melodiją. Tikslas – suteikti vaikui suvokimą apie garsus, ritmą, melodiją, sujungiant tai su gestais, kūno kalba ir vizualinėmis idėjomis.


Gegužės 12 d. 12 val. – „Acting up“ (Airija ir Lietuva) bendras projektas „Trolių pasakos“ – Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Renginių kambarys, I a. (0–11 mėn. arba 5+ m.)

Lėlių ir pasakojimo spektaklis apie tai, kaip po 4000 metų renkamas naujas karalius Trolių karalystėje (anglų k.). Bendras žymaus lėlininko V. Mazūro ir aktorės Cliodhnos Noonos (Airija) darbas, kuris dar tobulinamas. Tapkite naujo spektaklio kūrimo dalyviais.

Primename, kad renginiai nemokami, būtina registruotis Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Prašome registruotis tik į jūsų vaiko amžių atitinkančius renginius (nurodykite vardą, pavardę, vaiko amžių, tikslų renginio pavadinimą ir laiką, kiek iš viso šeimos narių dalyvaus, pvz., 2 suaugę, 1 vaikas (2,5 metų).


Laukiame renginiuose šeimų su kūdikiais ir vaikais!

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Airijos, Kroatijos, Danijos ambasados Lietuvoje, Flandrijos vyriausybės atstovybė Varšuvoje, Goethe institutas Lietuvoje. 

Draugai ir partneriai: Valstybės pažinimo centras, Nacionalinė biblioteka, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Birštono savivaldybė, Birštono kultūros centras, Rokiškio rajono savivaldybė, viešbutis TILTO, NUKAS, „Vaikystės sodas“, Karalienės Mortos mokykla, žurnalas „Tavo vaikas“.