Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 11 d.

Gegužės 11 d.: rytmečio skaitymai su Gaja Guna Ekle

Šįkart Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas į rytmečio skaitymus kviečiasi vaikų rašytoją Gają Guną Eklę. O ji ateina nešina savo naujausia knyga „Brolis, kurio nereikėjo“. Šią rašytoją jau pamėgę ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai. G. G. Eklė – trečiojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso antrosios vietos laimėtoja, pretendentė į geriausią 2017 metų knygą.

Apysakoje „Brolis, kurio nereikėjo“ autorė pasakoja apie vieną šeimą: tėvai, neatsiklausę vienturčio sūnaus Gvido, pasiryžta įsivaikinti dar vieną berniuką Tomą iš globos namų ir dėl to jų sūnus patiria daug dramatiškų išgyvenimų. Gvidui skaudu ir pikta, kad nei mama, nei tėtis su juo nepasitarė, berniukas nesupranta, kodėl tėvams neužtenka jo vieno. Priešindamasis tokiam tėvų poelgiui, jis ryžtasi padaryti viską, kad tik Tomas netaptų jų šeimos nariu. Tačiau, pasak vaikų literatūros kritiko Kęstučio Urbos, sudėtingas įbrolių tarpusavio supratimo procesas skaitytojus nudžiugina tauria baigme.

Rytmečio skaitymai – tęstinė edukacinė veikla, kurioje gali dalyvauti ir tėveliai su vaikais, ir didesnės darželių ar mokyklų grupės. Susitikimai vyksta pirmadieniais ir penktadieniais nuo 10 valandos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse. Darželių ir mokyklų grupėms būtina išankstinė registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar telefonu (8 5) 239 8561.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 11 d.
Laikas 10 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė 45 min.
Dalyvavimas pavieniams dalyviams įėjimas laisvas; 
darželių ir mokyklų grupėms būtina išankstinė registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar telefonu (8 5) 239 8561