Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 14 d.

Gegužės 14 d.: renginys „Czesław Miłosz – Oskaras Milašius. Diplomatai Lenkijos ir Lietuvos tarnyboje“

Lenkijos ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio proga, Lenkijos institutas Vilniuje, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir ketvirtinio žurnalo „Znad Wilii“ redakcija kviečia į Zenowiuszo Ponarskio knygos „Lietuvos ir paukščių bičiulis. Apie Oskarą Miłoszą” pristatymą bei diskusiją „Czesław Miłosz – Oskaras Milašius. Diplomatai Lenkijos ir Lietuvos tarnyboje“.

Knygos autorius Zenowiuszas Ponarskis gimė Vilniuje 1921 metais, po karo gyveno Ščecine, dabar gyvena Kanadoje. Jis yra daugelio knygų apie svarbias XX amžiaus lenkų ir lietuvių istorines asmenybes autorius. Vilniuje pristatomoje knygoje autorius ne tik primena faktus apie Oskaro Miłoszo gyvenimą ir kūrybą, žinomus iš Czesławo Miłoszo prisiminimų, bet ir pateikia visiškai nežinomos medžiagos. Knygos herojus Oskaras Miłoszas Pirmojo pasaulinio karo metais angažuojasi kaip Lietuvos nepriklausomybės šalininkas, priima Lietuvos pilietybę, yra pirmosios lietuvių delegacijos Tautų Lygoje narys. Diskusija apie šią knygą pasitarnaus atskleidžiant abiejų Miłoszų – Oskaro ir Czesławo – nuopelnus Lenkijai ir Lietuvai.

Pristatyme dalyvaus: poetas ir rašytojas, knygos leidėjas Romuald Mieczkowski, žurnalo „Naujoji Romuva“ redaktorius Andrius Konickis, Vilniaus universitetos dėstytojas dr. Darius Kuolys, Vladislavo Sirokomlės muziejaus Bareikiškėse atstovas dr. Józef Szostakowski.

Susitikimas vyks lenkų kalba su vertimu į lietuvių kalbą. Maloniai laukiame.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 14 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai Lenkijos institutas Vilniuje, Nacionalinė biblioteka, žurnalas „Znad Wilii“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“