Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 23 d.

Gegužės 23 d.: knygos „NAM THAR. Penki gyvenimai išsilaisvinimo kelyje“ pristatymas

Asociacija Tibeto kultūros namai ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į naujos knygos sutiktuves. „NAM THAR. Penki gyvenimai išsilaisvinimo kelyje“ – tai istorinis romanas apie garsiausius Tibeto budizmo jogus ir joges. Romano veiksmas prasideda VI a. pr. m. e. ir tęsiasi iki šių laikų.

Knygą pristatys jos autorė Jelena Leontjeva – istorijos mokslų daktarė, Rytų šalių instituto Rusijoje bendradarbė. J. Leontjeva mokėsi Indijos Karmapos tarptautiniame budizmo institute, Rusijos mokslų akademijos Orientalistikos institute. Šią knygą J. Leontjeva parašė bendradarbiaudama su lenkų kino prodiusere, Tibeto meno specialiste Marzena Popławska.

„Viena vertus, mano tikslas buvo parodyti, kad modernus budizmas, kurį turime šiandien savo centruose, Karma Kagju ir kitų mokyklų centruose, teorijos ir praktikos požiūriu visiškai toks pat, kokio mokė Buda Šakjamunis Indijoje. Antra vertus, siekiau integruoti budizmą į esamą kultūrą – nes budizmui atkeliavus į Vakarus prieš 200 metų teliko tik filosofija. Šiandien turime ir filosofiją, ir praktiką. Taigi, šių laikų budizmas visapusis, jis tampa gyvenimo būdu ir, manau, turėtų tapti kultūros dalimi: teatrų, filmų, literatūros bei grožinės literatūros dalimi“, – teigia J. Leontjeva.

Knygos autorę kalbins žurnalistė Eglė Rašimaitė.

„Žiūrėjau į ją ir regėjau visus laikus ir žvaigždynus. Juose nebuvo nieko neteisingo. Kiekviena visatos smiltelė buvo tiksliai savo vietoje. Nėra ką taisyti, nėra kuo papildyti. Rodos, dar viena akimirka – ir aš širdimi suprasiu stebuklingą visuotinės darnos dėsnį, ir daugiau nebebus nei liūdesio, nei baimės.“ („NAM THAR. Penki gyvenimai išsilaisvinimo kelyje“) 

Knygą bus galima įsigyti per pristatymą. 

Trumpai apie renginį

Data gegužės 23 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“