Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 23 d.

Gegužės 23 d.: Laimutės Fedosejevos popieriaus karpinių parodos „Kanklių skambėjime“ atidarymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į Laimutės Fedosejevos popieriaus karpinių parodą, kuri yra skirta tarptautiniam folkloro festivaliui „Skamba skamba kankliai“.

Šis seniausias šalyje folkloro festivalis Vilniuje rengiamas jau nuo 1973 metų ir yra vienas iš nedaugelio Europoje vykstančių autentiškos tautinės muzikos festivalių. Jis neabejotinai daro ryškų poveikį visam lietuvių folkloro judėjimui, buvo ir yra svarbi Lietuvos etninės kultūros sklaidos dabarties ir istorijos dalis. Šį pavasarį Vilnių ir jo svečius džiugins jau 45-oji ne kanklininkų, o mūsų visų šventė.

Kanklių muzika įkvepia ne tik muzikuojančius ir besiklausančius, bet ir nagingus Lietuvos dailiųjų amatų meistrus. Popieriaus karpinių paroda „Kanklių skambėjime“ – 37-oji meno kūrėjos, sertifikuotos tradicinių amatų meistrės L. Fedosejevos personalinė paroda. Autorė dalyvavo 73 kolektyvinėse parodose, daugiau nei pusšimtyje kūrybinių projektų Lietuvoje, Airijoje, Austrijoje, Baltarusijoje, Estijoje, Izraelyje, Japonijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Šveicarijoje, Ukrainoje, Vokietijoje.

Paroda Nacionalinėje bibliotekoje veiks nuo gegužės 21 d. iki birželio 3 d., atidarymas – gegužės 23 d. 17 valandą.

Te skamba karpiniai įkvėpti kanklių skambėjimo. Kviečiame pasigėrėti.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 23 d.
Laikas 17 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė apie 1,5  val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai Vilniaus etninės kultūros centras, Vilniaus krašto tautodailininkų-meno kūrėjų bendrija
Daugiau informacijos www.vilniaustautodaile.lt;
socialiniame tinkle „Facebook“