Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 29 d.

Gegužės 29 d.: Linos Vėželienės knygos „Septynios didžiosios nuodėmės psichologo kabinete“ pristatymas

Šįkart Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia pakalbėti apie meilę. Nes būtent šiuo žodžiu autorė apibūdina savo naująją knygą „Septynios didžiosios nuodėmės psichologo kabinete“: „Iš esmės ši knyga apie meilę. Dirbdama psichoterapinį darbą atradau dėsningumą: kiek žmogus geba mylėti ir kiek yra kitų mylimas, tiek jis ir sveikas.“ 

L. Vėželienė – psichologė-psichoterapeutė, pedagogė, tinklaraščio „Gyvoji psichologija“ ir daugybės psichologinių straipsnių autorė. Mintis parašyti knygą jai kilo susidūrus su psichoterapiniam gydymui nepasiduodančiais žmonių negalavimais. Kad ir kokia pažanga būtų pasiekta, vidinio nelaimingumošaltinis likdavo nepaliestas, kažkas neleisdavo atsiverti gyvenimo džiaugsmui. Gal žmogus apskritai negali būti laimingas? Nejaugi jis turi būti vidutiniškai patenkintas, drungnai mylintis arba vos vos ir tik kartais ramus...  

 „Ieškodama atsakymų, susitelkiau į sielos ligas, įvairiuose šaltiniuose vadinamas charakterio ydomis ar silpnybėmis, o krikščionybėje – nuodėmėmis. Man ši krikščioniškos teologijos sąvoka tiko labiausiai, todėl ir ėmiausi rašyti apie nuodėmes kaip apie gilumines psichologinių negalavimų priežastis“, – prisipažįsta L. Vėželienė.

 Knygoje išsamiai, vaizdingai ir sąmojingai, pagyvindama pasakojimais psichologo kabinete, cituodama žymius psichologus, filosofus ir dvasinius mokytojus, autorė nagrinėja septynių sielos ligų apraiškas ir neprimygtinai pataria, kaip įveikti dvasinius sunkumus, baimes ir atsiverti tikram ir sveikam gyvenimui.   

Knygos „Septynios didžiosios nuodėmės psichologo kabinete“ pristatyme dalyvaus autorė L. Vėželienė, poetė Ilzė Butkutė, br. kunigas Julius Sasnauskas OFM, Egzistencinės terapijos centro vadovas, psichologas-psichoterapeutas Robertas Petronis. Renginį veda leidyklos „Tyto Alba“ direktorė Lolita Varanavičienė.

Maloniai kviečiame susipažinti su „Septyniomis didžiosiomis nuodėmėmis psichologo kabinete“ ir šios knygos autore. O galgi ir išmoksime būti laimingi?

Trumpai apie renginį

Data
gegužės 29 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
apie 1,5  val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Partnerė
leidykla „Tyto alba“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“