Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 22 d.

Bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviams – nauja edukacinė programa

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamentas (DPTD), siekdamas prisidėti prie bendrojo lavinimo mokyklų moksleivių formalųjį ugdymą papildančių veiklų, besibaigiančius mokslo metus siūlo paįvairinti kviesdamas į edukacinius renginius, skirtus susipažinti su Pirmosios Lietuvos Respublikos kūrimo laikotarpiu, pabrėžiant užsienio šalių atstovų indėlį į įvairių šalies mokslo, meno, ūkio ir karybos sričių kūrimo procesus.

Moksleiviai kviečiami susipažinti su 28 užsienio šalių piliečiais, pristatomais Nacionalinės bibliotekos parengtoje interaktyvioje kilnojamojoje parodoje „Užsienio profesionalai – Lietuvai“. Teorinėms žinioms įtvirtinti skiriamas stalo žaidimas „Lietuvon!“

Gegužės 21 dieną Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo erdvėje sulaukėme svečių iš Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos. Devintokai išklausė  DPTD Lituanistikos skyriaus vyriausiosios metodininkės-tyrėjos Valdonės Budreckaitės teorinę edukacijos dalį ir buvo pakviesti išbandyti stalo žaidimą. Pasiskirstę į aštuonias komandas, jie  siekė atsakyti į kuo daugiau klausimų, kad pasiektų žaidimo tikslą – Lietuvos kontūrą žaidimo lentoje. Žaidimo dalyvių laukė saldžios dovanos.

Nacionalinė biblioteka kviečia mokytojus registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir dalyvauti šioje edukacinėje programoje, ypač jūsų lauktume birželio mėnesį.