Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 31 d.

Gegužės 31 d.: Lietuvos keliautojų kūrybinio konkurso „Kolumbas LT 2018“ apdovanojimai

Jau penktą kartą Lietuvoje vyko aktyviai keliaujančių – ir po gimtinę, ir po svečias šalis – kūrybinis konkursas „Kolumbas LT“. Jame varžėsi užkietėję keliautojai, nebijantys iššūkių ir mokantys išradingai pasidalinti kelionių įspūdžiais su kitais.

Kodėl konkursui pasirinktas Kolumbo vardas, rengėjai aiškina taip: Kolumbas – atradėjo simbolis, antra – hipotezė, kad jis neva buvo Jogailos vaikaitis, trečia – istorijos šaltinių teigimu, Punios šilo pušys buvo naudojamos tuometinių karavelių, kuriomis plaukiojo Kolumbas, stiebams.

Kūrybiniame kelionių žurnalistikos konkurse buvo kviečiami dalyvauti visi Lietuvos žmonės, užsienyje gyvenantys lietuviai, keliautojai entuziastai, paaukoję tam savo gyvenimą. Konkursui reikėjo teikti vaizdo medžiagą, fotodarbus ar rašinius, kurie jau buvo publikuoti arba specialiai parašyti šiam konkursui, pagal tokias penkias nominacijas: kelionės užsienyje istorija, kelionės po Lietuvą istorija, kelionės fotografija, kelionės vaizdo filmukas ir metų keliautojas „Lietuvos Kolumbas“.

Nuotraukose, vaizdo filmukuose ar rašiniuose turėjo atsispindėti 2017 metų kelionių įspūdžiai ir potyriai, atskleidžiantys aplankytos vietos ar keliavimo būdo ypatumus. Kiekvienai nominacijai vienas asmuo galėjo pateikti ne daugiau kaip po 3 darbus iš skirtingų kelionių. Prie fotografijų ir vaizdo filmukų reikėjo pridėti ir trumpą kelionės aprašymą.

Nugalėtojus renka kompetentinga komisija, kuriai vadovauja žurnalistas, keliautojas Algimantas Čekuolis. Komisijoje taip pat dalyvauja geografė prof. Dovilė Krupickaitė, keliautojai ir žurnalistai Gerimantas Statinis, Raimonda Mikalčiūtė-Urbonė, konkurso „Lietuvos Magelanas“ organizatorius Karolis Žukauskas, režisierė Miglė Greičiuvienė, rinkos tyrimų bendrovės „Kantar TNS“ vadovas Gytis Juodpusis, Interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė, „National geographic Lietuva“ žurnalo vyriausiasis redaktorius Frederikas Jansonas ir specializuotos laisvalaikio ir sporto prekių parduotuvės „Hiatus“ rinkodaros vadovė Miglė Jaraitė.

Konkurso „Kolumbas LT“ nugalėtojai bus skelbiami gegužės 31 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančiuose apdovanojimuose. Kiekvienos nominacijos nugalėtojui atiteks parduotuvės „Hiatus“ 500 eurų vertės čekis.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 31 d.
Laikas 17 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė apie 2  val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“