Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 25 d.

Prestižinė Lietuvos verslo konfederacijos metinių apdovanojimų ceremonija

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko didžiausias šalies verslo asociacijas, paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijančios Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) kongresas, kuriame labiausiai prie verslo aplinkos gerinimo, pažangių ir socialiai atsakingų verslo idėjų diegimo prisidėjusiems valstybės pareigūnams ir šalies verslininkams įteikti tradiciniai LVK apdovanojimai bei garbės ženklai.

„Nuolat stebime, kaip vystosi verslas, kokie ekonominiai ir socialiniai sprendimai priimami, ar sudaromos sąlygos sąžiningam verslui. Kadangi esame viena seniausių verslo organizacijų Lietuvoje, turime ir ilgamečių savų tradicijų. Kasmet siekiame pastebėti ir pagerbti tuos, kurie daug dėmesio skiria socialinei atsakomybei, skatina skaidrią verslo ir valstybės institucijų partnerystę, savo aktyvumu ir atkaklumu įkvepia kitus“, – pažymėjo LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Apdovanojant Lietuvos valstybės pareigūnus ir pažangiausius verslininkus, išskiriamos trys svarbiausios nominacijos – „Partnerystės lyderis“, „Socialiai atsakingas verslas“ ir „Verslo ambasadorius“.

Prestižiškiausias – „Partnerystės lyderio“ apdovanojimas šiemet buvo įteiktas Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui. Premjerui apdovanojimas įteiktas už 2017 metų darbus, kurie svarbūs ir verslo plėtrai, ir valstybės bei visuomenės gerovei. Per 17 metų šį apdovanojimą yra gavę du Lietuvos Respublikos Prezidentai, du Ministrai Pirmininkai. Pernai už 2016 metų darbus šis apdovanojimas įteiktas Lietuvos Respublikos valstybės kontrolės vadovui Arūnui Dulkiui.

Šiemet „Socialiai atsakingo verslo“ apdovanojimas įteiktas „Swedbankui“ už nuolat vykdomą visapusišką socialinės atsakomybės veiklą: visuomenės finansinio raštingumo skatinimą, savanorystės kultūros ir atviros bendruomeniškos visuomenės propagavimą Lietuvoje.  Apdovanojimą atsiėmė „Swedbanko“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Verslui palankios aplinkos kūrimui, ryšių su Lietuvos ir užsienio organizacijomis plėtrai paskatinti  skirtas „Verslo ambasadoriaus“ titulas šiemet atiteko Lietuvos banko valdybos nariui Mariui Jurgilui. Jo iniciatyva šalies centrinis bankas kuria palankią aplinką finansinėms technologijoms (FinTech) plėtoti, taip didindamas Lietuvos verslo žinomumą užsienio šalyse ir gerindamas mūsų šalies investicinę aplinką.

Kongrese garbės ženklais apdovanoti verslininkai, mokslininkai ir visuomenės veikėjai, aktyviausiai prisidėję prie LVK vertybių puoselėjimo ir dalyvavę plėtojant socialinį verslo bendruomenės ir valstybės institucijų dialogą.

Šiemet LVK garbės ženklai įteikti Lietuvos vaistinių asociacijos valdybos pirmininkei Kristinai Nemaniūtei- Gagei, Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos prezidentui Laimučiui Paškevičiui, kadenciją baigusiam Lietuvos mokslų akademijos  prezidentui prof. Valdemarui Razumui, „Ellex Valiunas“ įmonių praktikos grupės vadovei Dovilei Burgienei, Vilniaus komercinio arbitražo teismo generalinei sekretorei Vitalijai Baranovienei, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktoriui Kęstučiui Šetkui, LVK generalinio direktoriaus pavaduotojui Kęstučiui Jankauskui,  „Verslo žinių“ finansų ir apskaitos rubrikos redaktoriui, žurnalistui Vytautui V. Žeimantui ir Vilniaus universiteto ekonomikos mokslų daktarei docentei Vitai Karpuškienei.

Kongreso metu vyko Lietuvos verslo konfederacijos, vienijančios 28 šakines verslo asociacijas ir daugiau kaip 3500 šalies įmonių, prezidento rinkimai. Naujai ketverių metų kadencijai perrinktas dabartinis šios organizacijos vadovas Valdas Sutkus.