Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 29 d.

Nacionalinės bibliotekos lankytojams dovana – „Pixelmator Pro“ nuotraukų redagavimo licencija

Nuo šiol Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje galite ne tik pasinerti į meno ir muzikos literatūrą, groti sintezatoriumi su ausinėmis ar išsirinkti patikusią vinilinę plokštelę ir jos klausytis. Skaitykloje galite naudotis „Apple“ kompiuteriais, kuriuose jau įdiegta ir lietuvių kompanijos sukurta „Pixelmator Pro“ nuotraukų redagavimo programa. Šią programinę įrangą Nacionalinei bibliotekai padovanojo jos kūrėjai. Todėl dabar galite drąsiai, o svarbiausia – legaliai, kurti ir dirbti Nacionalinėje bibliotekoje.

Pernai „Pixelmator“ komanda pristatė „Pixelmator Pro“ – visiškai naują „Mac“ programą, pagrįstą novatorišku požiūriu į „Mac“ kompiuteriais atliekamą nuotraukų redagavimą ir pasižyminčią profesionalams skirtais redagavimo įrankiais, neįtikėtinai intuityviu bei patogiu dizainu. „Pixelmator Pro 1.0“, papildyta kodiniu pavadinimu „Whirlwind“, išsiskiria modernia, vieno lango vartotojo sąsaja, pakartotinio korekcijų redagavimo galimybe, grafinio procesoriaus palaikomais redagavimo įrankiais, automatinio mokymosi (machine learning) technologija patobulintomis redagavimo funkcijomis ir ne tik.

Nuotraukų redagavimo galimybes itin išplečianti „Pixelmator Pro“ programa yra paremta tikrą perversmą sukėlusia automatinio mokymosi technologija, užtikrinančia išmanesnius redagavimo įrankius bei funkcijas. Automatinis mokymasis, integruotas pasitelkiant „Core ML“ – naują, itin spartaus veikimo įrankį – leidžia „Pixelmator Pro“ programai aptikti ir nustatyti įvairius nuotraukoje esančius elementus ir atlikti pažangius, novatoriškus veiksmus, tokius kaip didelio tikslumo automatinis sluoksnių pavadinimas, automatinis horizonto aptikimas, itin realistiškas objektų pašalinimas ir išmanus greitasis žymėjimas (quick selections).

Apie „Pixelmator“ komandą

2007 m. brolių Sauliaus ir Aido Dailidžių įkurta bendrovė „Pixelmator Team“ kuria „Mac“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms skirtą, novatoriškiausią pasaulyje nuotraukų redagavimo programą „Pixelmator“.  Ši programa yra pelniusi daugybę apdovanojimų: 2011 m. jai suteiktas „Metų Mac programos“ titulas, 2014 m. laimėjo „Metų iPad programos“ apdovanojimą ir daug kitų. Planšetėms „iPad“ skirta „Pixelmator“ programa buvo pristatyta 2014 m. specialiajame „Apple“ renginyje.