Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 12 d.

Birželio 12 d.: diskusija „Atsiprašau, man atrodo, jūs paėmėte mano teises“

Kas keletą metų Žmogaus teisių stebėjimo institutas pristato apžvalgą „Žmogaus teisės Lietuvoje“, aptariančią politines, teisines ir socialines tendencijas užtikrinant žmogaus teises. Šįkart Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatoma naujausia 2016–2017 metų apžvalga.

Pastaruoju metu neišvengiamai susiduriame su jausmu, kad kiekvieno iš mūsų asmeninės laisvės erdvė traukiasi. Nenuostabu – šios apžvalgos rengėjams retrospektyviai pažvelgus į praėjusius metus Lietuvoje, išryškėjo saviraiškos ir žiniasklaidos laisvės ribojimo, abortų draudimo iniciatyvos, baudžiamosios politikos griežtinimas ir vis dažnesnis valstybės kišimasis į privatų asmenų gyvenimą. Todėl šį kartą Žmogaus teisių stebėjimo institutas, pristatydamas naujausią apžvalgą „Žmogaus teisės Lietuvoje“, kviečia į diskusiją apie asmens laisvę ir jos ribojimo politiką.

Kalbėsime apie tai, kaip šiandien suprantama asmens autonomija ir žmogaus teisės. Ar įmanoma prarasti atsparumą ir įprasti prie draudimų ir ribojimų politikos? Ar žmogaus teisės ir laisvės gali padėti pasipriešinti šiai politikai?

Diskusiją moderuos žurnalistas Paulius Gritėnas. Mintimis dalinsis sociologė Milda Ališauskienė, politikė Aušrinė Armonaitė, žiniasklaidos tyrėja Džina Donauskaitė, Žmogaus teisių stebėjimo instituto teisininkas Karolis Liutkevičius, humoristas Lukas Ramonas, teisininkas Justinas Žilinskas.

Vietų skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis iš anksto.

Trumpai apie renginį

Data birželio 12 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Valstybingumo erdvė. II a.
Trukmė apie 1,5–2  val.
Dalyvavimas būtina registracija
Organizatorius Žmogaus teisių stebėjimo institutas 
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“