Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 30 d.

Palangos vasaros skaitykla pradeda 52-ąjį sezoną

Atostogaujančius pajūryje ir vėl kviečiame užsukti į jaukų prieglobstį medžių paunksmėje – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla birželio 10 dieną duris skaitytojams atvers jau 52-ąją vasarą.

Užsukę į pastatą po ąžuolu Vytauto g. 72, pasijusite lyg patekę į kitą laiką ir erdvę: be skubos ir triukšmo. Medinės grindys ir sienos, didžiuliai stikliniai langai, medis vidury ir uždaras vidinis kiemas, kur patogiai įsitaisę su puodeliu kavos galėsite sklaidyti laikraščio ar knygos puslapius. Skaityklos vidaus patalpų jaukumą dar labiau išryškina čia eksponuojami doc. Ievos Paltanavičiūtės vitražai,  tautodailininko Lino Žulkaus medžio drožiniai, dailininkės Rasos Užpelkytės tapybos darbai, o vidaus kiemelį puošia Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių eksperimentiniai darbai „Aerokompozicijos“.

Liepos mėnesį skaitykloje bus atidaryta dailininkės Elenos Poželaitės akvarelių, fotografo Mariaus Jovaišos fotografijų ir Palangos regiono tautodailininkų austų tautinių juostų parodos. Vaikų ir jaunimo departamento darbuotojos dukart per mėnesį vaikams čia organizuos  kūrybines dirbtuves, o rugpjūtį – du literatūrinius protų mūšius.

Rugpjūčio mėnesį čia laukiami Šiaulių dramos teatro aktorių spektakliai, o besiilsintieji rugsėjį galės apsilankyti tautodailininkų seminare-dirbtuvėse „Meistrų kalvė“ (numatoma rugsėjo 8–10 d.).

Palangos vasaros skaitykloje jus pasitiks kompetentingos bibliotekininkės, padėsiančios išsirinkti įdomiausią atostogų  knygą iš 7 000 leidinių fondo. Mažųjų lauks jauki Vaikų erdvė su naujausiomis knygomis, čia jie galės piešti, spalvinti, karpyti, klijuoti. 100 vietų skaitykloje rasite 10 kompiuterizuotų darbo vietų, belaidį interneto ryšį, populiariausių Lietuvos ir užsienio periodinių leidinių.

Skaityklos darbo laikas: antradieniais–šeštadieniais 9–21 val.; sekmadieniais 10–20 val.; pirmadieniais – poilsio diena.

Adresas: Vytauto g. 72, Palanga.