Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 1 d.

Nacionalinėje bibliotekoje įteikti konkurso „Kolumbas LT“ apdovanojimai

Jau penktą kartą Lietuvoje vyko aktyviai keliaujančių – ir po gimtinę, ir po svečias šalis – kūrybinis konkursas „Kolumbas LT“. Jame varžėsi užkietėję keliautojai, nebijantys iššūkių ir mokantys išradingai pasidalinti kelionių įspūdžiais su kitais. „Kolumbas LT“ – kūrybinis kelionių žurnalistikos konkursas, puoselėjantis žurnalistinį raštingumą ir populiarinantis kelionių žurnalistiką.

Kūrybiniame kelionių žurnalistikos konkurse buvo kviečiami dalyvauti visi Lietuvos žmonės, užsienyje gyvenantys lietuviai, keliautojai entuziastai, paaukoję tam savo gyvenimą. Pasak konkurso „Kolumbas LT“ organizatoriaus Gerimanto Statinio, šiemet konkursui 20 dalyvių pateikė 34 darbus.

Už kelionės pasakojimą – „žalio turisto“ užrašus iš Kubos „Metų kelionės istorija I“ laureate buvo pripažinta Rasa Rožinskienė.

Antroji nominacija „Metų kelionės istorija II“ už įspūdžius iš kitos pasaulio pusės po burėmis nuo Galapagų iki Markizų salyno atiteko Sauliui Šukaičiui.

Komisijos sprendimu „Metų kelionės fotografijos“ nominacijoje už savanorystę Ruandoje, įamžinant kelionės akimirkas, buvo pripažinta Aldona Karečkaitė-Gosteva.

Keliautojas Augustinas Žemaitis pelnė „Metų kelionės po Lietuvą“ nominaciją už projektą „Tikslas – Amerika“ ir atrastą Lietuvą Amerikoje.

Svarbiausia konkurso nominacija ­–„Metų keliautojas „Lietuvos Kolumbas“ – skirta Ievai Cataldo. Ji apdovanota už išskirtinę 9 mėnesių kelionę kemperiu, per kurią Ieva ir jos vyras koncertuodami nukeliavo 35 000 km. Jie aplankė net 36 JAV valstijas ir 17 nacionalinių parkų.

Nugalėtojus rinko kompetentinga komisija, kuriai vadovo  žurnalistas, keliautojas Algimantas Čekuolis. Komisijoje taip pat dalyvavo geografė prof. Dovilė Krupickaitė, keliautojai ir žurnalistai Gerimantas Statinis, Raimonda Mikalčiūtė-Urbonė, konkurso „Lietuvos Magelanas“ organizatorius Karolis Žukauskas, režisierė Miglė Greičiuvienė, rinkos tyrimų bendrovės „Kantar TNS“ vadovas Gytis Juodpusis, Interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė, „National Geographic Lietuva“ žurnalo vyriausiasis redaktorius Frederikas Jansonas, specializuotos laisvalaikio ir sporto prekių parduotuvės „Hiatus“ rinkodaros vadovė Miglė Jaraitė.