Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 14 d.

Birželio 14 d.: renginys „Mes išvažiuojam už Uralo...“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia į renginį, skirtą 70-osioms antrųjų masinių trėmimų metinėms.

10 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaityklojeEglės Gudonytės pokalbis su jaunesnio amžiaus vaikais: trumpai pristatomi sovietmečio lietuvių tremties faktai, demonstruojamos šeimos nuotraukos iš gyvenimo tremtyje, skaitomos ištraukos iš knygos „Karta nuo Sibiro“, pasakojama apie šių laikų kelionę į Sibirą su mama tremtine, rodomos nuotraukos, vaizdo įrašai.

11 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje – Eglės Gudonytės susitikimas su vyresnio amžiaus vaikais: pasakojimas apie šių dienų kelionę į Sibirą ir netikėtus atradimus jame, bus skaitomos ištraukos iš knygos „Karta nuo Sibiro“, demonstruojamos nuotraukos.

11.59 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje ir Konferencijų salėje – tylos minutė. Ekranuose bus rodomos nuotraukos iš gyvenimo tremtyje.

12 val. Konferencijų salėjesusitikimas su „Misija Sibiras 2017“ dalyviais. Praėjusiais metais „Misija Sibiras’17“ ekspedicijos dalyviai vyko į Irkutsko sritį, kurioje pagal plotą tilptų 12 Lietuvų. Buvo tvarkomos lietuvių amžino poilsio vietos Tulūno ir Nižneudinsko rajonuose. Per dvi savaites trukusią ekspediciją sutvarkytos 9 kapinės (Gadalėjaus, Tulūno, Javdokimovo, Algatujaus, Soloncų, Kamenkos, Bogotyriaus, Porogo, Viesiolyj), į dangų iškilo 9 nauji kryžiai, puošti lietuviškos kryždirbystės tradicijomis.

Birželio 1–17 d. Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse veikia paroda „Sibiro raštai“. Daugiau apie parodą galima susižinoti čia ›

Trumpai apie renginį

Data birželio 14 d.
Laikas ir vieta

10 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje, I a. – E. Gudonytės pokalbis su jaunesnio amžiaus vaikais;
11 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje, I a. – E. Gudonytės susitikimas su vyresnio amžiaus vaikais;
11.59 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje, I a. ir Konferencijų salėje, V a. – tylos minutė;
12 val. Konferencijų salėje, V a. – susitikimas su „Misija Sibiras 2017“ dalyviais.

Trukmė apie 4 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneris projektas „Misija Sibiras“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“