Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 28 d.

Birželio 28 d.: knygos „Ryto rasos sodas“ pristatymas Nacionalinėje bibliotekoje

Kęstutis Ptakauskas – pasaulyje pripažintas japoniškų sodų kūrėjas ir menininkas iš Alytaus. Jo darbai įvertinti daugybėje šalių: Japonijoje, Kinijoje, Pietų Korėjoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Anglijoje, Italijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Lietuvoje ir kitur. Kęstutis pelnytai vadinamas bonsų – mažųjų dekoratyvinių medelių – meistru, pasaulinio lygio bonsų auginimo mokytoju. Dalyvaudamas įvairiose tarptautinėse parodose, jis savo darbais Lietuvos vardą garsina ne tik Europoje ar Azijoje, bet ir visame pasaulyje. Jo kraityje platininis apdovanojimas, ne vienas medalis, aukščiausio lygio įvertinimai ir diplomai. Kęstutis rengia aukščiausio lygio bonsų parodas, Japonijos menų ir kultūros festivalius.

Knygoje pristatoma japoniška kultūra, supažindinama su sausaisiais dzeno sodais, arbatos ceremonija ir tradicijomis, bonsų estetika bei menu. Remdamasis asmenine patirtimi, autorius dalijasi savo atradimais, pasakoja apie Tekančios Saulės šalies sodų kultūrą ir filosofiją, kurią pritaikė kurdamas savo Ryto rasos sodą Lietuvoje. Knygoje rasite arbatos namelių, žibintų, tiltelių aprašymų, sužinosite, kodėl kuriant japoniškus sodus toks svarbus sezoniškumas, galėsite pasigrožėti Kioto imperatoriškojo sodo vaizdais. Taip pat K. Ptakauskas pateikia praktinių patarimų, kaip mažoje erdvėje susikurti savo sodą. Knyga gausiai iliustruota autoriaus asmeninio archyvo spalvotomis nuotraukomis. 

Susitikime Nacionalinėje bibliotekoje laukiami besidomintys Tolimųjų Rytų tradicijomis ir gyvenimo būdu. Autorius eksponuos keletą bonsų medelių iš savo kolekcijos, pasakos apie japonišką kultūrą, sodų meną, savo kūrybą ir kelią, pristatys autorinę knygą.

Trumpai apie renginį

Data birželio 28 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“