Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 21 d.

Birželio 20–21 d.: tarptautinė konferencija „1918 metai Lietuvoje ir Lenkijoje iš dabartinės Vidurio ir Rytų Europos perspektyvos: istorija, politika, kultūra“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje rengiama Lietuvos ir Lenkijos valstybių atkūrimo šimtmečiui skirta tarptautinė konferencija „1918 metai Lietuvoje ir Lenkijoje iš dabartinės Vidurio ir Rytų Europos perspektyvos: istorija, politika, kultūra“.

Konferencijos tikslas – aptarti Lietuvos ir Lenkijos bei kitų Vidurio ir Rytų Europos šalių kelią į nepriklausomybės atkūrimą, taip pat pristatyti naujausius XX amžiaus pradžios lietuvių ir lenkų tautinio sąjūdžio raidos tyrimus ir požiūrį į Lietuvos ir Lenkijos politinę tradiciją. Greta istorinių temų konferencijos pranešėjai gvildens ir šiuolaikinio pasaulio problemas: dabartinių Lietuvos ir Lenkijos valstybių užsienio politikos paradigmas, abiejų šalių vietą Europoje ir pasaulyje.

Konferencijoje Lenkijos, Lietuvos, Ukrainos, Čekijos, JAV ir kitų šalių mokslininkai – istorikai, politologai, sociologai, kultūrologai, filologai – pasidalys Lietuvos, Lenkijos ir kitų šalių istorinių, politinių ir kultūrinių dimensijų tyrimais valstybingumo šimtmečio atkūrimo kontekste. 

Konferencija vyks anglų kalba. Programa ›

Trumpai apie renginį

Data birželio 20–21 d.
Laikas birželio 20 d. 12–19 val.;
birželio 21 d. 9–20 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Svarbu renginys vyks anglų kalba
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“