Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 19 d.

Seimo kanceliarijos atstovų ir Nacionalinės bibliotekos vadovų darbo pasitarimas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento direktorė Loreta Raulinaitytė ir to paties departamento Bendrosios ir bibliografinės informacijos skyriaus vedėja Renata Blagnienė. Susitikime su Nacionalinės bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku ir kitais bibliotekos atstovais buvo aptartos galimybės papildyti Seimo televizijos programos tinklelį Nacionalinės bibliotekos vaizdo studijoje filmuojamomis laidomis. Kalbėta ir apie  bibliotekos erdvių suteikimo galimybes Seimo reikmėms ir partnerių renginiams, taip pat sulaukta siūlymo Nacionalinei bibliotekai pasirinktinai perimti aktualiausius Seimo skaityklos fondo leidinių dubletinius egzempliorius.

Susitikime Nacionalinės bibliotekos generaliniam direktoriui įteikta Seimo kanclerės Daivos Raudonienės padėka už profesionalų ir konstruktyvų bendradarbiavimą organizuojant išskirtinį renginį – 2018 m. Moterų politikos lyderių suvažiavimą. „Šis renginys buvo puikiai įvertintas tiek organizatorių, tiek gausiai jame dalyvavusių svečių iš viso pasaulio. Tikiu, kad sklandų suvažiavimo organizavimo darbą lėmė sutelktas visų institucijų ir kiekvieno prie jo prisidėjusio asmens darbas“, – rašoma Seimo kanclerės padėkoje.

1991 m. lapkričio 20 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Prezidiumo nutarimu Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai drauge su nacionalinės bibliotekos funkcijomis pavesta vykdyti ir parlamentinės bibliotekos funkciją.

Nacionalinės bibliotekos ir Seimo vadovybės pasirašytoje sutartyje yra numatyta plėtoti analitines, informacines ir bibliografines paslaugas, teikiamas Seimo nariams, jų patarėjams, Seimo komitetų ir komisijų nariams, bendradarbiauti puoselėjant Lietuvos parlamentarizmo, valstybės atkūrimo tradicijas ir vertybes, populiarinant ir aktualinant valstybės istorijos ir kultūros paveldą, įgyvendinant pilietinio švietimo, parlamentinių tradicijų puoselėjimo, informacijos apie parlamentarizmą ir valstybingumo raidą sklaidos programas.

Per beveik 30 Nacionalinės bibliotekos kaip parlamentinės bibliotekos darbo metų paslaugos Lietuvos parlamentarams ir Vyriausybės nariams tobulėjo ir plėtėsi, veikiant politiniams, ekonominiams bei informacinių technologijų plėtros veiksniams. Šiandien aukščiausių šalies valdžios institucijų nariai gali naudotis Lietuvos integralios bibliotekų informacijos sistemos (LIBIS) turiniu ir sistemos teikiamomis elektroninėmis paslaugomis, suskaitmenintais ir žiniatinklio elektroniniais ištekliais, archyvuojamais Nacionalinės bibliotekos talpyklose. Nuo 2004 m. Nacionalinė biblioteka leidžia mokslo darbų leidinį „Parlamento studijos”, kur skelbiami su demokratinių procesų raiška susiję moksliniai darbai istorijos, teisės, politologijos, kalbos, informacinės sklaidos temomis.