Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 25 d.

Birželio 29 d.: meno edukacija „Statika–dinamika“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka tęsia įvadines meno edukacijas. Kultūros projektų vadovė Eglė Jovaišaitė jose supažindina su modernizmo tapybos srovėmis ir jų įtaka meno kūrinio kompozicijai. Pasak edukacijos vedėjos, šįkart ritminiame formų siautulyje ieškosime pusiausvyros tarp dinamiškų linijų ir spalvinių dėmių sugyvenimo viename paveiksle, gilinsimės į kontrastingos kompozicijos galimybes.

„Teorinėje meno edukacijos dalyje aptarsime XIX a. pab.–XX a. pr. tapybos srovių kaitą, reakciją į ankstesnes kryptis. Labiau apsistosime ties sinchromizmo, orfizmo, futurizmo, art deco stiliais. Būtent jų meninės idėjos leidžia atpažinti ir įvardyti, kaip reikia kurti, komponuoti paveikslą. Tai – tarsi kūrinio nematomas stuburas, pagrindas, padedantis formuoti ir komponuoti  vaizdą iš tam tikrų atskirų formų, dėmių, spalvų.  Taip pat mėginsime išmokti žvelgti ir analizuoti paveikslą giliau, nei apsiribojant „patinka–nepatinka, gražu–negražu“. Sieksime matyti tarsi už formos, žvelgiant į pačią daiktų struktūrą. Nebijant atrasti paveikslo prigimties, kuri gali būti gaivališka arba suvaldyta, tyki arba chaotiška, racionali arba poetinė“, – į renginį visus norinčius ir besidominčius menu kviečia E. Jovaišaitė.

Edukacijoje bus trumpai apžvelgta tapytojų  R. Delauny, P. H. Bruce’o, J. Chiricko, H. Arpo, J. Dubuffe, P. Klee, V. Kandinski kūryba. Atrasime sąsajų tarp meno kompozicijos kūrimo principų ir šių menininkų kūrybos. Praktinėje dalyje bus suteikta galimybė patiems užsiėmimo dalyviams kurti kontrastingas  kompozicijas: statika–dinamika, greita–lėta, aštru–švelnu.

Trumpai apie renginį

Data birželio 29 d.
Laikas 13 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“