Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. liepos 9 d.

Liepos 9 d.: knygos „Lietuvos istorijos“ pristatymas

Ši istorijos knyga išleista Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) gyvenančių lietuvių paaukotais pinigais. Pasak vieno iš knygos autorių, istoriko Broniaus Makausko, „šio renginio tikslas supažindinti Lietuvos ir išeivijos lietuvius su puikiai parengta ir išleista knyga“. Leidinys „Lietuvos istorijos“ išleistas anglų kalba, ir tai dar viena galimybė supažindinti Lietuvos ir pasaulio visuomenę su mūsų tautos praeitimi.

„Kartais mums istorija panaši į solidžią damą, keliančią pasitikėjimą, o kartais į lengvo būdo mergaitę, vis viliojančią, pagal prašalaičių užgaidas besikaitaliojančiais rūbais. Tai kas gi yra ta istorija? Ar iš tikrųjų ji buvo ir vis dar yra gyvenimo mokytoja? Istorija yra vienas iš seniausių mokslų, lydėjusių žmoniją nuo jos lopšio iki šių dienų. Jos vaidmuo nuolat keitėsi ir keičiasi. Istorija turi didžiulių galių. Su ja galima kurti, ugdyti, tačiau galima ir griauti, niekinti, net žiauriai žudyti“, ­– yra sakęs vienas iš knygos autorių B. Makauskas.

Knygos pristatyme dalyvaus istorikas B. Makauskas. Taip pat renginyje kalbės Donatas Januta, atvykęs iš San Fransisko. D. Januta yra JAV lietuvių bendruomenės valdybos atstovas angliškai spaudai. Išgirsime prof. habil. dr. Algirdo Avižienio ir JAV lietuvių bendruomenės vadovės Sigitos Šimkuvienės mintis apie šį leidinį ir jo autorius. Į susitikimą pakviesti Lietuvos istorikai, Seimo nariai, JAV lietuvių bendruomenės atstovai.

Laukiame visų, besidominčių Lietuvos istorija ir šiandiena.

Trumpai apie renginį

Data liepos 9 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Rėmėjas Lietuvių fondas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“