Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 25 d.

Konkurso „Naujasis knygnešys 2018“ organizatoriai kviečia bibliotekas teikti paraiškas

Pasauliniam skaitmeninio turinio sprendimų konkursui „Pasaulio viršūnių apdovanojimai 2018“ (angl. „World Summit Awards 2018“, WSA) ieškoma lietuvių sukurtų geriausių sprendimų – tai gali būti interneto svetainės, mobiliosios programėlės, elektroninės paslaugos, įvairioms platformoms ir įrenginiams skirtos programėlės, žaidimai. Ir startuoliai, ir patyrusios verslo įmonės ir organizacijos kviečiamos teikti paraiškas nacionaliniam atrankos konkursui „Naujasis knygnešys 2018“. Atrankoje nugalėję sprendimai bus nominuoti „World Summit Awards 2018“ ir ten varžysis su skaitmeniniais produktais iš viso pasaulio.

Konkurso organizatoriai ir Nacionalinė biblioteka ragina ir drąsina Lietuvos bibliotekas aktyviai dalyvauti nacionaliniame skaitmeninio turinio sprendimų atrankos konkurse. Pasak organizatorių, mūsų bibliotekų kurti sprendimai užima svarbią vietą ir išsiskiria idėjomis, todėl ir šiemet labai norisi rasti geriausius, paskatinti drąsiausius, apdovanoti verčiausius. (Pernai vienos bibliotekos sprendimas pateko tarp didžiųjų laimėtojų ir buvo nominuotas gauti pasaulinį apdovanojimą, kitas gavo prizą už geriausią pristatymą.)

Dalyviai registruotis dalyvauti konkurse gali interneto svetainėje www.naujasisknygnesys.lt iki 2018 m. liepos 17 d. Konkurso finalas vyks liepos pabaigoje. Vienas iš nacionaliniame konkurse dalyvaujančių startuolių už inovatyviausią, originaliausią ir socialiai reikšmingiausią sprendimą bus apdovanotas 3000 Eur pinigine premija.

„Naujasis knygnešys 2018“ konkursą organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos (www.ivpk.lt) kartu su Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (www.rrt.lt).

Daugiau informacijos apie konkursą ir dalyvavimo sąlygas galite sužinoti čia.