Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 26 d.

Kazickų šeimos fondo padėkos Nacionalinei bibliotekai

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas šiandien priėmė Kazickų šeimos fondo Niujorko skyriaus direktorę Neilą Baumilienę ir fondo Vilniaus skyriaus vadovę Agnę Vertelkaitę. Viešnios Kazickų šeimos fondo prezidentės Jūratės Kazickaitės vardu padėkojo Nacionalinei bibliotekai ir Adolfo Damušio demokratijos studijų centrui už birželio 15–16 dienomis surengtą konferenciją „Laisvės byla ir išeivija: palikimas, dabarties rūpesčiai ir lūkesčiai“ ir parodos „Trys draugai: Damušis, Kazickas, Ambrozaitis“, kuri veiks iki liepos 15 dienos, sėkmingą organizavimą.

„Esame dėkingi už dėmesį asmenybėms, pasitarnavusioms tiek lietuvių išeivijai, tiek ir visai Lietuvai, – per susitikimą sakė N. Baumilienė. – Nacionalinės bibliotekos erdvės yra labai reprezentatyvi aplinka pristatyti dr. Adolfo Damušio, dr. Juozo Petro Kazicko ir dr. Kazio Ambrozaičio veiklai, atskleisti jų asmenybėms, nuoširdžiai įsipareigojusioms lietuvybei ir Lietuvai. Džiaugiamės aukšta renginių kokybe, jų organizavimo profesionalumu, prasmingu turiniu. Tikimės, kad bendradarbiavimas tarp Nacionalinės bibliotekos ir Kazickų šeimos fondo tęsis.“

Prof. dr. R. Gudauskas savo ruožtu pažymėjo, kad bendradarbiauti su Kazickų šeimos fondu yra ir privilegija, ir įpareigojimas. „Bendrai įdedamų pastangų sinergija duoda rezultatą, kuriuo galime džiaugtis visi – ir organizatoriai, ir, tikiuosi, renginių dalyviai. Bendradarbiavimo su Kazickų šeimos fondu perspektyva kelia aukštus reikalavimus ir tai tvirta prielaida atitinkamai Nacionalinės bibliotekos renginių kokybei. Neabejoju šio bendradarbiavimo prasmingumu ir tikslingumu“, – sakė generalinis direktorius.

Neila Baumilienė įteikė Kazickų šeimos fondo prezidentės Jūratės Kazickaitės padėkos lakštus Nacionalinės bibliotekos vadovui prof. dr. R. Gudauskui ir Nacionalinės bibliotekos Adolfo Damušio demokratijos studijų centro vadovui Vidmantui Valiušaičiui.

Šiandien išėjusiame Čikagoje leidžiamo laikraščio „Draugas“ naujausiame numeryje publikuotas išsamus straipsnis apie trijų garbių Lietuvos išeivių pagerbimo renginius Nacionalinėje bibliotekoje.

Susiję straipsniai: