Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 27 d.

Aptartos Nacionalinės bibliotekos ir portalo „15min“ bendradarbiavimo galimybės

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas priėmė naujienų portalo „15min“ redakcijos atstovus. Neformaliame susitikime buvo pasikeista nuomonėmis apie abipusiškai naudingo ir prasmingo bendradarbiavimo galimybes komunikacijos platformoje. Išskirtinis dėmesys buvo skirtas bendrų projektų galimybėms tiriamosios žurnalistikos, vaizdo ir garso turinio kūrimo srityse.

Susitikime Nacionalinės bibliotekos vadovas prof. dr. R. Gudauskas pažymėjo, kad šiandien biblioteka yra procesas. „Esame biblioteka be sienų, tampame biblioteka-mediateka, kuri kasdien pildosi vis naujomis veiklomis. Kartu esame ir netipinė biblioteka, nes, stebėdami ir analizuodami geriausius pasaulinius bibliotekų nestandartinės veiklos ir elgsenos pavyzdžius, nesibijome nei kultūrinių provokacijų, nei sudėtingų globalizacijos iššūkių. Mums puikiai sekasi, o bendradarbiaujant su panašias vertybes pripažįstančiais partneriais galima pasiekti netikėtų ir labai įdomių rezultatų bendrai gerovei“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas.

Susitikimo pradžioje „15min“ vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius susižavėjimą atnaujintomis bibliotekos erdvėmis įvardijo lakoniškai – įstabu, gražu, labai džiaugiuosi ir net pavydžiu.

Portalo Videoskyriaus vadovė Sandra Buzaitė antrino, kad jai dabar nekyla klausimų, kodėl jų kolega žurnalistas ir rašytojas Dovydas Pancerovas vis skuba į Nacionalinę biblioteką dirbti ir savo knygų rašyti. „Čia tikrai puiki atmosfera darbui ir kūrybai“, – sakė S. Buzaitė.

„15min“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Aivaras Matulis pastebėjo, kad jų redakcijos šūkis „Padarykime visuomenę geresnę!“ puikiai koreliuoja su ta veikla, kurią plėtoja Nacionalinė biblioteka. „Turime daug veiklos ir vertybinių sąlyčio taškų“, – konstatavo A. Matulis.

Tikėtina, kad konkrečius Nacionalinės bibliotekos ir naujienų portalo „15min“ bendradarbiavimo rezultatus visuomenė išvys šį rudenį.

Susitikime taip pat dalyvavo Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotojas infrastuktūrai Aidas Sinkevičius, Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė Viktorija Pukėnaitė, Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.