Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. birželio 27 d.

Nacionalinės bibliotekos erdvės – ir vaizdo klipams kurti. Įvertink.

Šiomis dienomis interneto erdvėje pasirodė Žygimanto Kudirkos-Mesijaus naujausias kūrinys „Biblioteka“, sukurtas Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. „Aš taip save pristatau per hiphopą ir literatūrą. Kviečiu ir tave kurti savo asmenybę per kultūrines veiklas. Ir pradėk nuo bibliotekų“, – pristatydamas socialiniuose tinkluose savo darbą „Biblioteka“ sako autorius.

Šis Ž. Kudirkos-Mesijaus kūrinys yra vienas iš būsimų keturių projekto „Visi skirtingi – visi kultūringi“ vaizdo klipų. Pats projektas skirtas skatinti kultūrą suvokti kaip asmeninį įvaizdį ir prisidėti prie Europos Sąjungos komunikacijos „Kurianti Lietuva“ krypties įgyvendinimo. Projektu siekiama keisti Lietuvos jaunimo stereotipinę nuostatą į kultūrą – norint būti stilingam, intelektualiam ir išskirtiniam būtina ir vertinga pačiam aktyviai dalyvauti savo šalies kultūriniame gyvenime. Baltijos kamerinio operos teatro inicijuotas socialinis projektas „Visi skirtingi – visi kultūringi“ subūrė gerai žinomus Lietuvos atlikėjus ir siekia paskatinti jaunimą suvokti dalyvavimą kultūros veiklose kaip neatsiejamą asmeninio įvaizdžio dalį. Viena tokių veiklų – lankymasis bibliotekose.

Keturių vaizdo klipų siužetų naratyvai bus konstruojami siekiant pabrėžti žmonių finansinius, fizinius ir socialinius skirtumus, kurie netenka prasmės kultūros akivaizdoje. Toks siužetų konstravimo būdas pasirinktas tam, kad būtų pritrauktas jaunimo dėmesys ir keičiama nusistovėjusi asmeninio įvaizdžio nuostata į tai, kad esmingiausia įvaizdžio dalis, nors išorė ir skirtinga, yra kultūra.

Daugiau apie autorių, projektą ir naujausią vaizdo klipą „Biblioteka“: