Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. liepos 4 d.

Liepos 5 d.: komiksų knygos pristatymas

Kviečiame į Akvilės Magicdust džiunglių komiksų knygos „Tropical wildchilds“ pristatymą ir susitikimą su autore. Renginyje Akvilė papasakos apie knygų iliustratoriaus darbo ypatybes ir komiksų kūrimo subtilybes. Atskleis, kokios pagrindinės temos vyrauja jos kurtoje naujausioje komiksų knygelėje, pasidalys, iš kur ji semiasi kūrybinio įkvėpimo, koks buvo darbo procesas, su kokiais sunkumais susidūrė kurdama šią knygą.

„Tropical Wildchilds“ – 64 puslapių komiksas apie Lucy ir Tigrą, kurie keliauja į Amazonės džiungles, ten gyvena su vietos bendruomene, sutinka keistų gyvūnų ir net dvasių. O jų draugas ateivis grįžta į savo tolimą planetą „Kepler 187“. Ten jis kovoja su vienišumu pasinerdamas į giliausias interneto gelmes. Šios dvi skirtingose planetose vykstančios istorijos po truputį susilieja į vieną spalvotą visatą.

Akvilė MAGICDUST – iliustratorė, baigusi Vilniaus dailės akademiją, surengusi parodas Barselonoje, Briuselyje, jos darbus publikuoja populiarus interneto žurnalas „Vice“. Atsidarius A. Magicdust asmeninį tinklalapį (www.akvilemagicdust.com), iššoka šiek tiek melancholiškas šikšnosparnis ant riedlentės. Spustelėjus pele, jis išskleidžia sparnus ir pažeria gėlių ir braškių. Nekeista, kad mieli, naivūs, pastelinėmis spalvomis piešti veikėjai randa gerbėjų įvairiose pasaulio šalyse.

Prieš metus menininkė pelnė ELCAF (angl. East London Comic Arts Festival) bei „WeTransfer“ apdovanojimą. Tai jai dovanojo galimybę pagaliau išleisti komiksų knygą apie internetinį bendravimą ir vienišumą.

Knyga išleista anglų kalba. Renginyje galėsite įsigyti komiksų knygą ir net gauti autorės autografą.

Trumpai apie renginį

Data liepos 5 d.
Laikas 18.30 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“