Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. liepos 3 d.

Neformalus susitikimas su Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ atstovu

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi VšĮ „Kino pavasaris“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška. Neformaliame susitikime su bibliotekos atstovais aptartos galimos abipusio bendradarbiavimo kryptys. A. Ramaška išreiškė susidomėjimą Nacionalinės bibliotekos galimybėmis organizuojant kino srities veiklas: kino mėgėjų klubus, filmų peržiūras, diskusijas ir kitus renginius. Neliko nepastebėta ir vaizdo studijos bei kitų erdvių perspektyva.

Pristatydamas bibliotekos infrastruktūrą ir veiklas Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas akcentavo, kad potencialūs partneriai vis dažniau domisi Nacionalinės bibliotekos galimybėmis vaizdo ir garso turinio kūrimo srityse ir jas įvertina: „Po sėkmingo starto ir toliau plečiame partnerių ratą – tikimės gerų rezultatų bendradarbiaudami su naujienų portalu „15min“, jau rudenį Seimo televizijos renginių tinklelį papildys Nacionalinės bibliotekos vaizdo studijoje filmuojamos laidos“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas.

Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ – didžiausias kino renginys Lietuvoje, 2018-aisiais jis sutraukė per 116 tūkst. žiūrovų. VšĮ „Kino pavasaris“ įgyvendina ir kitas iniciatyvas kino srityje – gerai žinomas ir Lietuvos regionuose vykdomas projektas „Kino karavanas“, kurio dalyviai šalies miestuose ir miesteliuose gali išvysti filmus iš festivalio „Kino pavasaris“ repertuaro.