Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 27 d.

Rugpjūčio 28 d.: „Akordeono muzikos savaitės 2018“ koncertas „Jaunystės Scherzo“

Paskutinį vasaros mėnesį Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka palydės skambant akordeono muzikai. „Akordeono muzikos savaitė 2018“ – festivalis, kuris švenčia, įkvepia ir skatina evoliucionuoti akordeoną. Šiais metais organizatoriai kviečia „Pakalbėti apie orą“, kuris, kaip ir muzika, yra neapčiuopiamas ir kasdien mus supa.

„Jaunystės Scherzo“ koncertas, kurio metu bus griaunami stereotipai, kad meistriškai instrumentą valdo tik brandaus amžiaus muzikantai. Trylikametis akordeonistas Jonas Vozbutas mokytis groti akordeonu pradėjo septynerių, tačiau berniuko pasiekimai iš tiesų nevaikiški: grodamas šeštus metus, jis jau spėjo tapti 24 tarptautinių ir 4 respublikinių konkursų laureatu ir prizininku tiek solo, tiek ansamblių kategorijose. Stropusis mokinys savo darbo rezultatais dalijosi su įvairių pasaulio šalių konkursų dalyviais ir klausytojais.

Šis, Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ ir Mažeikių Rotary klubo globotinio, pasirodymas bus ypatingas – pirmasis solinis rečitalis. Simbolinis įvykis, kuris įsirėš ne tik į J. Vozbuto, bet ir į būsimų klausytojų atmintį ir širdis. Tapkite istorinio įvykio muzikos padangėje dalimi!

Įėjimas į koncertą nemokamas.

Trumpai apie renginį

Data rugpjūčio 28 d.
Laikas 19 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“akordeonosavaite.lt
socialiniame tinkle „Instagram“
Organizatoriai VšĮ „accoAkademija“
Rėmėjai Lietuvos kultūros taryba, „Courtyard Marriott Vilnius“, „Alfa Romeo“, E-spaustuvė KLIK, „Caffeine Roasters“
Partneriai „Go Vilnius“, Nacionalinė biblioteka, Halės turgavietė, Kauno rajono savivaldybė, „FOLK“, „Blue Oceans PER“
Svarbu maloniai prašome gerbti vieniems kitus ir atvykti laiku.