Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 10 d.

Rugpjūčio 11 d.: meno edukacija „3 pagrindinių formų dėlionė“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, pagavusi kūrybinio proceso pagreitį, tęsia meno edukacijų ciklą ir kviečia susipažinti su geometrinių formų ritmika. Meno edukacijų vedėja Eglė Jovaišaitė pažada, kad šį kartą susidraugausime su trimis pagrindinėmis formomis: trikampiu, kvadratu ir apskritimu, kurios taria lemiamą žodį kūrinio struktūroje.

Trijų pagrindinių formų dėlionė ryškiai matoma modernistų tapyboje. Iš šalies gali pasirodyti, kad kūrybos proceso metu intuityviai sudėliojamos figūros ir taip sukuriamos geometrinės kompozicijos. Edukacijos metu atrasite, kad menininkai kurdami vadovaujasi nuorodomis, kryptimis ir užuominomis, kurios padeda atrasti racionalią harmoningą geometrinių figūrų kompoziciją.

Meno edukacijos metu bus atidžiai peržvelgiama rusų dailininko Kazimiero Malevičiaus, kuris suformavo suprematizmo judėjimą, kūryba. Šio menininko darbai darė didelė įtaką lietuvių modernistui Vytautui Kairiūkščiui, jo darbai taip pat bus nagrinėjami. Lietuviškojo avangardo pradininko kūryboje jungiasi konstruktyvizmo, suprematizmo, kubizmo idėjos, kurios aiškiai matomos jo piešiniuose, plakatuose, koliažuose, fotografiniuose eksperimentuose.

Kviečiame registruotis jau dabar.

Trumpai apie edukaciją
Data
rugpjūčio 11 d.
Laikas
13 val.
Vieta
Meno erdvė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›