Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 7 d.

Nacionalinė biblioteka stiprina regioninį kultūrinį bendradarbiavimą

Rugpjūčio 7 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir Rokiškio rajone esančio Ilzenbergo dvaro VšĮ „Ilzenbergo dvaras ir ūkis“ direktorius Gintaras Bingelis pasirašė kultūrinio bendradarbiavimo sutartį. Šiuo dokumentu numatytas bendrų iniciatyvų ir informacijos apie Lietuvos valstybingumo istorinį kontekstą ir šiuolaikinius raidos procesus sklaidos stiprinimas, taip prisidedant prie pilietinės visuomenės kūrimo, jos vertybių aktualinimo. Sutartyje pabrėžiamas išskirtinis siekis į numatomus procesus aktyviau įtraukti šalies regionų gyventojus.

Nacionalinės bibliotekos, vykdančios išskirtinę misiją – kaupti, saugoti ir aktualinti nacionalinį dokumentinį kultūros paveldą, ir Ilzenbergo dvaro, siekiančio atkurti ilgametes kultūrines dvaro tradicijas, bendradarbiavimo sutartyje numatytos veiklos, skirtos visuomenei aktualiems kultūriniams, visuomeniniams, mokslo sklaidos renginiams ir projektams kartu organizuoti ir įgyvendinti.

Susitikime aptartos artimiausio laikotarpio bendrų renginių galimybės, krašto bendruomenei pristatant Ilzenbergo dvaro kuriamos Valstybės šimtmečio bibliotekos iniciatyvą.

Nacionalinė biblioteka kartu su Ilzenbergo dvaru jau yra įgyvendinusi pilietinį-visuomeninį projektą, kurio metu buvo išleista ir visuomenei pristatyta Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko, pirmojo atkurtos Nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovo Vytauto Landsbergio knyga „Iš signatarų balkono ir kitur: Vasario 16-oji 1989–2017“.

Išsamiau apie Ilzenbergo dvarą: ilzenbergas.lt