Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 13 d.

„Šimtmečio dovana pasauliui“ – lietuvių autorių knygos užsienio lietuvių mokykloms

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka prisijungė prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės inicijuoto projekto „Šimtmečio dovana pasauliui“, kurio metu dovanojamos lietuvių autorių knygos užsienio lietuvių mokykloms. Iniciatyvos dovanos pasieks gausiausias lietuvių bendruomenes turinčių šalių (JAV, Didžioji Britanija, Airija, Rusija (Karaliaučiaus sritis), Norvegija) mokyklas.

Vykdant šį projektą į užsienį iškeliaus daugiau kaip 1200 lietuvių autorių grožinės literatūros kūrinių, skirtų vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems. Reikalingų knygų sąrašą, skirtą išeivijoje gyvenantiems ir lietuvių kalbą puoselėjantiems tautiečiams, sudarė Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistai.

„Švęsdami valstybės atkūrimo šimtmetį, švenčiame ir mūsų valstybės sėkmės istoriją. Lietuvių kalba – be galo svarbi mūsų valstybės dalis, prisidėjusi prie Lietuvos tapatybės kūrimo ir išsaugojimo. Knyga mūsų istorijoje jau tapo simboliu. Skaitydami lietuvių kalba kartu su žodžiais perimame turtingą savo kultūrą, augame kaip asmenybės. Tikiu, kad ši simbolinė „Šimtmečio dovana pasauliui“ paskatins ir įkvėps Lietuvos ateities kūrėjus ir toliau pažinti, švęsti bei drauge kurti mūsų visų bendrą valstybę“, – teigė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, kuris yra iniciatyvos „Šimtmečio dovana pasauliui“ globėjas.

Projekto partnerės – Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija. Šia iniciatyva siekiama stiprinti bendrą vienybės ir lietuviškumo jausmą.