Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 21 d.

Rugpjūčio 21 d.: meno edukacija „Kryptis ir svorio centras kompozicijoje“

„Vasara gal ir eina į pabaigą, bet kūrybinis procesas nesibaigia niekada“, – tikina Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kultūros projektų vadovė Eglė Jovaišaitė ir vėl kviečia nerti į paslapčių kupiną meno pasaulį. Renginyje sužinosite, kur link veda linijos, dėmės, formos ir kodėl judėjimas nukreipia žiūrovo žvilgsnį tam tikra kryptimi.

„Vaizdinių lavina, tarsi garsų tėkmė, kurią reikia suvaldyti ir suvesti į tinkamą skambesį. Tam reikalingas išgryninimas, kad atsirastų teisinga forma. Ir kaip visada, į pagalbą atskuba aiškieji modernistai, kurių kūryba – puikiausias raktas suprasti, kaip komponuoti vaizdą. Vienas iš proceso akcentų – dėmesio sutelkimas į paveikslo „svorio“ centrą“, – būsimą pamoką pristato E. Jovaišaitė.

Stebint paveikslą, akys eina tuo keliu, kur veda paveikslo akcentai, „kabliukai“ ir kūrinio „centras“, kuris, beje, visai neprivalo būti centre. Taigi, įkvėpti  teorinės dalies, aptarę tapytojų paveikslus (E. Prampolini, El Lisitsky, N. Goncharova), kuriuose rasite formų ir spalvų pagrįstą kryptingumą, energingai realizuosite tai, ko išmokote. Smagu, kai mokymosi etapai veda vis tolyn, link naujų atradimų paveiksle.

Laukiame naujai susidomėjusių ir tęsiančių E. Jovaišaitės vedamų meno edukacijų ciklą Nacionalinėje bibliotekoje. Nepamirškite registruotis.

Trumpai apie renginį

Data rugpjūčio 21 d.
Laikas 13 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“