Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 17 d.

Rekomenduojamos paveikslėlių knygos vaikams: ką skaityti ir kuo jos svarbios

Skaitymo skatinimo specialistai pataria tėvams savo kūdikiams ir vaikams skaityti nuo pat pirmųjų dienų. Skaitymas – tai bendravimo su vaiku forma, kuri padeda kūdikiams mokytis kalbėti. Paveikslėlių knygos – daugiaprasmis kultūros reiškinys. Iki šiol nėra sutariama, ar tai literatūros žanras ar vizualiojo meno forma. Vaikų literatūros kontekste ši meno forma yra naudinga, nes patiems mažiausiems istorijos kuriamos naudojantis iliustracijomis. Taip vaikas supažindinamas su knyga, pasakojimu, vizualiaisiais menais, o tai veda prie turtingesnio žodyno, vaizduotės lavinimo ir vėlesnių mokslo pasiekimų.

15min.lt reportaže Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus vadovė Inga Mitunevičiūtė ir vyriausioji tyrėja Eglė Baliutavičiūtė pateikė rekomenduojamų paveikslėlių knygų šešetuką.

Rekomenduojamas knygas galite rasti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje arba bibliotekų virtualių paslaugų portale ibiblioteka.lt.