Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 22 d.

Nuoširdi padėka rubrikos „Bibliotekininkas renkasi“ skaitytojams

2016 m. liepos 15 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos interneto svetainėje pasirodė nauja rubrika literatūros gurmanams – „Bibliotekininkas renkasi“. Joje supažindinome su Nacionalinės bibliotekos darbuotojais ir pristatėme jų mėgstamiausias knygas. Per dvejus metus savo rekomendacijomis pasidalino 72 bibliotekos darbuotojai. Tai puikūs specialistai, susipažinę ne tik su begale leidinių, bet ir žinantys jų kelionės į skaitytojų rankas ir širdį istorijas.

Rubrika turėjo didelį pasisekimą, o ieškantiems vertingų skaitinių padėjo įsiklausyti į žmonių, tikrąja to žodžio prasme, gyvenančių tarp knygų, nuomonę. Juk bibliotekininko rekomendacijos nėra ribojamos laiko gniaužtų, knygynų lentynų turinio, komercijos ar skaitomiausių knygų dešimtukų – rekomenduojamų knygų gyliu, pločiu ir įvairove per tuos dvejus metus galėjote įsitikinti patys.

Tikri gurmanai žino – įstabiausi receptai atsiskleidžia, dermę suradus itin netikėtiems skoniams. Dar labai svarbu ­– saikas. Todėl „Bibliotekininkas renkasi“ kūrėjai nuoširdžiai dėkoja visiems kartu kūrusiems šią rubriką ir atsisveikina iki kitų naujų susitikimų.

Jei pritrūkote rekomendacijų, kviečiame visada panaršyti bibliotekininkų rekomendacijas ir atrasti ką nors naujo ir dar neskaityto.

Taip pat visuomet galite pasinaudoti mūsų svetainės paslauga „Klausk bibliotekininko“, bibliotekos darbuotojai pasirengę atsakyti į jūsų klausimus.