Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugpjūčio 29 d.

Rugsėjo 4–30 d.: nacionalinio mokinių piešinių konkurso „Mes užaugome laisvi“ darbų paroda

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks nacionalinio mokinių piešinių konkurso „Mes užaugome laisvi“ darbų paroda. Tai puiki proga susipažinti, kaip moksleiviai suvokia laisvę, pilietinius uždavinius, ir pamatyti, kokius ženklus ir simbolius mokiniai sieja su laisva valstybe.

Konkurse „Mes užaugome laisvi“, kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, dalyvavo 7–18 metų vaikai ir jaunuoliai. Jie buvo skatinami pažinti ir pasirinkta menine raiška atspindėti praeities ir dabarties sąsajas, puoselėti Tėvynės meilės, atsakomybės už savo tautą ir valstybę, tautinės savigarbos jausmą, kuriant tapybines, grafines, mišrios technikos kompozicijas, ieškoti apgintos laisvės įprasminimo. Konkurse dalyvavo 668 darbai iš įvairiausių Lietuvos vietovių. Dalyvavo bendrojo ugdymo, specializuotų meno mokyklų mokiniai, vaikų globos namų, dailės būrelių, studijų ugdytiniai, specialiųjų poreikių turintis jaunimas. Sudarant parodą buvo išskirtos trys amžiaus grupės (7–10 m., 11–14 m., 15–18 m.), kiekvienoje jų išrinkti 5 laureatai ir 15 įspūdingiausių kūrinių.

Visų amžiaus grupių dalyvių kūrinius vienija bene pagrindinis motyvas – Lietuvos trispalvė. Ji, perteikta daugybe skirtingų būdų, puikiai atspindi pagrindinį parodos tikslą – parodyti, kaip įvairiapusiškai mokiniai supranta teiginį „Mes užaugome laisvi“, atskleidžia minčių, emocijų, asociacijų panoramą ir pristato Laisvės sąvoką taip, kaip tik vaikai geba: atvirai, aštriai, sudėtingai, džiaugsmingai.

Kviečiame apsilankyti vaikų ir jaunimo, kurie užaugo laisvi, nuoširdžių piešinių parodoje.

Trumpai apie parodą

Data
rugsėjo 4–30 d.
Laikas
bibliotekos darbo laiku
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›
Organizatoriai
Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras