Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 7 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – Vokietijos žiniasklaidos priemonių atstovų delegacija

Šiandien Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Vokietijos bibliotekininkų asociacijos delegacija kartu su Vokietijos žiniasklaidos atstovais. Šis vizitas yra Vokietijos nacionalinės bibliotekų kampanijos „Netzwerk Bibliothek: spaudos kelionė į Latviją ir Lietuvą“ (angl. „Netzwerk Bibliothek“: Press trip to Latvia and Lithuania) dalis. Susitikime dalyvavo Vokietijos didžiausių dienraščių, spaudos žurnalistai iš: „Berliner Zeitung“, „Deutsche Welle“, „BÜCHER Magazin“, „Der Tagesspiegel“ ir kt.

Jos tikslas – susipažinti su skaitmenizavimo ir inovacijų plėtra bibliotekose. Per trijų dienų vizitą žurnalistai aplankys Baltijos šalis – Lietuvą ir Latviją. Lankantis viešosiose, mokslinėse ir nacionalinėse bibliotekose siekiama susipažinti su inovatyviausiais bibliotekų projektais, išmoktomis pamokomis, bendradarbiavimo galimybėmis, ateities planais ir t. t.  

Pirmąją vizito Lietuvoje dieną svečiai lankėsi Plungės, Klaipėdos bibliotekose ir Tomo Mano muziejuje Nidoje, antrąją – Vilniaus miesto savivaldybės centrinėje bibliotekoje bei Nacionalinėje bibliotekoje. Susitikimo Nacionalinėje bibliotekoje metu aptarta Lietuvos bibliotekų transformacija –  kaip viskas pakito per pastaruosius 20 metų ir kokie artimiausi bibliotekų ir jų teikiamų paslaugų plėtros planai. Kolegoms iš Vokietijos pristatyti Nacionalinės bibliotekos koordinuojami infrastruktūros projektai, papasakota, kokios elektroninės paslaugos planuojamos teikti skaitytojams įgyvendinant šiuos projektus.