Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 11 d.

Rugsėjo 15–16 d.: „Meistrų kalvė“ Palangos vasaros skaitykloje

Tradiciškai, prasidėjus rudeniui, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykloje palangiškiams ir miesto svečiams bus pristatyti amatai ir liaudies menas. Šių metų rugsėjo 15–16 dienomis skaitykloje veiks dvi dienas truksiantis Palangos amatų centro renginys „Meistrų kalvė“. Tai bendras Palangos krašto etnografinio klubo „Mėguva“ ir šaunaus Palangos kultūros ir jaunimo centro kolektyvo projektas, skirtas Lietuvos atgimimo šimtmečiui. Projektą finansuoja Palangos miesto savivaldybė.

Palangos vasaros skaitykloje įsikurs tautodailininkai, sertifikuoti ir dar nesertifikuoti tautinio paveldo meistrai. Čia pamatysime, kaip dirba Lietuvos kalvių kalvis Virgilijus Mikuckis iš Tirkšlių, guvus molio šokdintojas Raimondas Prikotskis, juvelyras Povilas Monius iš Klaipėdos, sodų vėrėja Irina Klemenienė iš Židikų, juostų audėja ir delmonų kūrėja Ramunė Našlėnienė, sutiksime Platelių dvaro sodybos tradicinių amatų centro kolektyvą, Vydmantų rankdarbių puoselėtojas, Liepojos kultūros ir liaudies meno centro atstovus ir kitus žinomus tautinio paveldo meistrus. „Meistrų kalvės“ renginyje taip pat dalyvaus nepamainomi palangiškiai: gintaro karalius Albertas Bukauskas, keramikas Jonas Grunda, medžio burtininkai Linas Žulkus ir Giedrius Venckus, „Rankdarbių meistarnės“ „bitelės“: Diana Rakauskienė, Ramūnė Petkuvienė, Daiva Lizzi, Irena Gačionienė, Sandra Bučiūtė-Paulauskienė, Jadvyga Tamašauskienė, Audronė Kurmanavičienė, Vilija Vigelienė  ir kiti.

Palangos amatų centre vyks tautiškiausios naujovės rinkimai. Šio konkurso nugalėtojai bus apdovanoti sekmadienį 16 val., vėliau – Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansamblio „Mėguva“ koncertas „Ignas Končius ir Palanga“.

Jei tik būsite Palangoje, maloniai kviečiame į užsukti!

Adresas: Vytauto g. 72, Palanga.

Visa Meistrų kalvės“ programa: